Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6.9.19

Σπ. Λιβανός: Τα νούμερα φτιάχνουν, θα φανεί στις τσέπες των πολιτών

Σπ. Λιβανός: Τα νούμερα φτιάχνουν, θα φανεί στις τσέπες των πολιτών

«Τα νούμερα φτιάχνουν στη χώρα μας και αυτό θα αρχίσει σιγά σιγά να φαίνεται και στις τσέπες των Ελλήνων πολιτών», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Σπήλιος Λιβανός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».
   Με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του κυβερνητικού επιτελείου, το προσεχές Σαββατοκύριακο, στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο κ. Λιβανός τόνισε: «Από τη Θεσσαλονίκη θα γίνει ένας μικρός απολογισμός των δύο μηνών της έως τώρα πορείας της κυβέρνησης, η οποία ουσιαστικά εμπεδώνει το σύνθημα "ανάπτυξη για όλους", διότι τα μέτρα τα οποία πήραμε, η μείωση των φόρων, η άρση των capital controls, η άνοδος όλων των οικονομικών δεικτών στη χώρα μας, ουσιαστικά επηρεάζει το σύνολο των πολιτών».
   «Είδαμε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ σε όλα τα νοικοκυριά της χώρας μας την 1η Σεπτεμβρίου να καταγράφεται στα μηχανογραφικά μας, όλοι οι Έλληνες πολίτες βιώνουν αυτή τη λογική της μείωσης της φορολογίας, άρα σ' αυτό το πλαίσιο θα συνεχιστεί και η ανάπτυξη του πολιτικού λόγου και των πράξεων του πρωθυπουργού», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.
   «Το βασικό που θα αλλάξει, τις επόμενες εβδομάδες, το πολιτικό και αναπτυξιακό τοπίο», πρόσθεσε, «είναι το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, το οποίο θα έρθει με πάρα πολλές διατάξεις να ισοπεδώσει ζητήματα που μας κρατούσαν πίσω και αυτά αφορούν στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, όπως η γραφειοκρατία, η πολύ αργή διαδικασία απόδοσης της δικαιοσύνης ιδιαίτερα για θέματα που αφορούν στην οικονομία και βέβαια τα ζητήματα που κολλάνε πάνω στην ανάπτυξη, έχει να κάνει με την τάξη, την ασφάλεια και την εμπέδωση ενός κλίματος ηρεμίας, ομαλότητας και κανονικότητας στη χώρα μας που τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχε».
   «Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αιφνιδιαστεί»
   Σχολιάζοντας την κριτική που ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση στους κυβερνητικούς χειρισμούς, ο κ. Λιβανός εκτίμησε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «έχουν λίγο αιφνιδιαστεί», εξηγώντας: «Πρώτον αιφνιδιάστηκαν από την ήττα στις εκλογές και τον νέο ρόλο, ποιες είναι οι βάσεις που πρέπει να πατήσουν για να είναι δημιουργικοί στην αντιπολίτευσή τους. Το δεύτερο είναι ότι όντως η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι εμπροσθοβαρής, ταχύτατη και με ένα σχέδιο που εξελίσσεται ταχύτατα μπροστά στα μάτια μας και μπροστά στα μάτια τους και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σ' αυτή την ταχύτητα εξελίξεων, έτσι ώστε να τοποθετηθούν πρακτικά και δημιουργικά πάνω στα θέματα».
   Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας έκανε επίσης λόγο για «διαμάχη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ» με δύο διαφορετικές γραμμές «που θα εξελίσσεται τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες μέχρι να βρει η αντιπολίτευση έναν στιβαρό δρόμο να πατήσει που -κατά τη γνώμη μας- και καλό θα κάνει στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκανε και σ' εμάς η αντίστοιχη σοβαρή και δημιουργική αντιπολίτευση την τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη πλευρά θα βοηθήσει και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να είναι κι αυτή πιο δημιουργική. Είναι σαφές ότι σε μια αντιπολίτευση που θέλει να αλλάξει ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι πολύ ουσιαστικός».
   «Ευθύνες στην τελευταία ηγεσία της ΔΕΗ, που ήξερε αυτόν τον "Τιτανικό"»
   Για το θέμα της ΔΕΗ, ο κ. Λιβανός σημείωσε: «Εμείς, με ήπιους τόνους και με ευπρέπεια, λέμε ότι προφανώς υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες, κυρίως όμως υπάρχουν ευθύνες την τελευταία ηγεσία της ΔΕΗ, η οποία ενώ ήξερε όλο αυτόν τον Τιτανικό και παρέδωσε χωρίς καμία λύση μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες-πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, τη ΔΕΗ, στην επόμενη κυβέρνηση, στις φωτιές. Αυτό π.χ. είναι ένα σημείο στο οποίο θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η στρατηγική της αντιπολίτευσης. Αν έρθουν και κατηγορήσουν τη Νέα Δημοκρατία ότι φταίει για τα κακώς κείμενα στη ΔΕΗ, αντιλαμβάνεστε ότι οι πολίτες δεν πρόκειται να τους παρακολουθήσουν. Αν έρθουν, με την εμπειρία που απέκτησαν τα τελευταία χρόνια και δημιουργικά, στις δικές μας ιδέες προσθέσουν και κάποιες άλλες, θα είναι χρήσιμοι και για τη δική τους πορεία αλλά και για την ίδια την πορεία της ΔΕΗ».
   «Ευρωπαϊκό και όχι διμερές ζήτημα Ελλάδας-Τουρκίας το προσφυγικό»
   Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, ο κ. Λιβανός υπογράμμισε ότι «είναι ένα πολύ σύνθετο, τεράστιο ζήτημα για όλη την Ευρώπη, είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα κι όχι ένα διμερές ζήτημα ανάμεσα σ' εμάς και την Τουρκία» και αναφέρθηκε στη στρατηγική της κυβέρνησης για την αντιμετώπισή του.
   «Η στρατηγική είναι πρώτον να κατασταθεί σαφές και στην υπόλοιπη Ευρώπη ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και τα ευρωπαϊκά σύνορα, δεύτερον να υπάρχει αλληλεγγύη από τα ευρωπαϊκά κράτη στο ζήτημα της κατανομής των προσφύγων έτσι ώστε οι ροές που έρχονται από την Τουρκία να μη σταματούν στην Ελλάδα αλλά να μοιράζονται δίκαια και αναλογικά στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη των νησιών μας, που είναι η πρώτη γραμμή και αποσυμφόρησή τους με μεταφορά στην κεντρική Ελλάδα και να διευκολύνουμε τις υπόλοιπες δομές στην κεντρική Ελλάδα».
   Διαβεβαίωσε, δε, ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κοινωνική διάσταση στο ζήτημα του προσφυγικού θα είναι παρούσα στη λογική της νέας κυβέρνησης [...] από την άλλη πλευρά όμως δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε ούτε την επιπόλαιη, επιθετική πολιτική της Τουρκίας, η οποία παραβιάζει και τη συνθήκη συνεργασίας ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρώπη ούτε μπορούμε να αποδεχθούμε τη λογική ορισμένων συμμάχων, οι οποίοι σφυρίζουν αδιάφορα».
   «Αυτό που γίνεται θυμίζει τις μέρες του '15 στην Ελλάδα»
   Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στη Μεγάλη Βρετανία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε -μεταξύ άλλων- ότι «αυτό που γίνεται αυτές τις μέρες στην Αγγλία είναι εξαιρετικά παράδοξο και μας θυμίζει τις μέρες του '15 εδώ στην Ελλάδα, τις οποίες ευτυχώς εμείς εδώ σιγά σιγά ξεχνάμε».
   «Η πλειοψηφία των πολιτών της Ευρώπης αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν άνθρωποι που αναλαμβάνουν τέτοιες ευθύνες να είναι τελικά τόσο επιπόλαιοι. Το ίδιο νομίζω ότι συνέβαινε το 2015 στη χώρα μας, ευτυχώς αποτελεί ένα μακρινό παρελθόν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λιβανός.
   *Τη συνέντευξη πήραν η Σοφία Παπαδοπούλου και ο Κώστας Παπαδάκης

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης