Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22.10.19

Στο Στρασβούργο ο Κ. Τασούλας για τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων του Συμβουλίου της Ευρώπης

Στο Στρασβούργο ο Κ. Τασούλας για τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων του Συμβουλίου της Ευρώπης


Στο Στρασβούργο μεταβαίνει αύριο ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, προκειμένου να λάβει μέρος στη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των 47 κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι εργασίες της οποίας θα διεξαχθούν στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2019, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη Διάσκεψη, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν περί τους εξήντα Προέδρους και τριακοσίους εκπροσώπους εθνικών κοινοβουλίων και διεθνών κοινοβουλευτικών συνελεύσεων, θα συζητηθούν, ο κ. Τασούλας θα απευθύνει ομιλία επί της πρώτης θεματικής ενότητας, «Το κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι: Τα επόμενα 70 χρόνια», σχετικά με το μέλλον και τις προοπτικές της Ευρώπης. Επίσης υπάρχουν δύο ακόμα θεματικές ενότητες, «Η εφαρμογή της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ και των Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη: Η συνεισφορά των Κοινοβουλίων» και «Οι γυναίκες στην πολιτική και στον δημόσιο διάλογο: Ο ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν τα εθνικά κοινοβούλια στην καταπολέμηση της κλιμακούμενου επιπέδου παρενόχλησης και της ρητορικής μίσους κατά γυναικών πολιτικών και κοινοβουλευτικών».
Με την ευκαιρία της Διάσκεψης, ο πρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου θα έχει, μεταξύ άλλων, διμερείς συναντήσεις με την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Λιλιάν Μαουρί Πασκιέ, καθώς και με τον πρόεδρο της Γαλλικής Γερουσίας, Ζεράρ Λαρσέ.
Στο πλαίσιο της Διάσκεψης θα πραγματοποιηθεί επίσης Συνάντηση των γενικών γραμματέων των Κοινοβουλίων των κρατών- μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, κατά την οποία θα συζητηθούν θέματα που άπτονται του Ευρωπαϊκού Κέντρου Κοινοβουλευτικής Έρευνας και Τεκμηρίωσης (ECPRD), όπως οι προτεραιότητες αυτού και το πρόγραμμα της περιόδου 2020-2021. Στις εργασίες θα μετάσχει ο ειδικός γραμματέας της Βουλής, Βασίλειος Μπαγιώκος.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης