Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

1.10.19

Μ. Λαζαρίδης: Οι ηθικοί αυτουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα να μην μας κουνάνε το δάκτυλο

Μ. Λαζαρίδης: Οι ηθικοί αυτουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα να μην μας κουνάνε το δάκτυλο

Η προηγούμενη κυβέρνηση δημιούργησε, παράτησε και κληροδότησε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα σε εμάς. Να μην μας κουνάει το δάκτυλο. Είναι ηθικοί αυτουργοί αυτής της κατάστασης», τόνισε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» ο Μακάριος Λαζαρίδης, και πρόσθεσε: «Πλέον, σύμφωνα με τους αριθμούς, δεν μιλάμε για προσφυγικό πρόβλημα. Μιλάμε για μεταναστευτικό πρόβλημα. Και το λέω αυτό γιατί το 65% όσων έρχονται στη χώρα είναι από το Αφγανιστάν, ένα 10% είναι από τις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και το 15% είναι από τις χώρες του Μαγκρέμπ».
Αναφορικά με την αντιμετώπισης της παρούσας κατάστασης από την κυβέρνηση, ο κ. Λαζαρίδης ανέφερ πως «μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου - το οποίο ήρθε σε συνέχεια δύο συνεδριάσεων του ΚΥΣΕΑ - το βασικό τρίπτυχο επίλυσης του προβλήματος προβλέπει: ανάσχεση των ροών, επίσπευση της απονομής του ασύλου και διεθνοποίηση του προβλήματος - που ήδη έχει ξεκινήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόσο στη συνάντηση που είχε με τον κ. Ερντογάν στην Νέα Υόρκη, όσο αλλά και με την ομιλία που έκανε παρουσία όλων των ξένων ηγετών στη γενική συνέλευση του Ο.Η.Ε.».
Μιλώντας τέλος για λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης επισήμανε: «Εμείς δεν μιλήσαμε ποτέ για ανοιχτά σύνορα και δεν είπαμε ποτέ ότι οι πρόσφυγες - μετανάστες το πρωί λιάζονται και το βράδυ εξαφανίζονται, όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση. Εμείς είπαμε ότι οι διαδικασίες ασύλου από οκτάμηνο θα πάνε στο τρίμηνο και πάντα μέσα το πλαίσιο που προβλέπει το ενωσιακό δίκαιο. Και παράλληλα προχωράμε στην αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας. Πρώτον, θα σφραγίσουμε το Έβρο - όπως δήλωσε και ο συντοπίτης μου υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παπαγιωτόπουλος - και μέχρι το τέλος του 2020, 10.000 από τους ανθρώπους αυτούς θα επιστρέψουν πίσω. Το δε, τελευταίο διάστημα, έχουμε αυξήσει τους ελέγχους στα θαλάσσια σύνορα - που ο τέως πρωθυπουργός κ. Τσίπρας δεν γνώριζε ότι υπάρχουν - με 23 επιπλέον περιπολίες και του Λιμενικού Σώματος και της FRONTEX και έχουμε ζητήσει και την υποστήριξη της Ατλαντικής Συμμαχίας». 

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης