Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

23.10.19

Συνάντηση του Ν. Δένδια με τον Πάπα Φραγκίσκο

Συνάντηση του Ν. Δένδια με τον Πάπα Φραγκίσκο

Από τον Πάπα Φραγκίσκο έγινε δεκτός σε εγκάρδιο κλίμα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στο Βατικανό.
Στη συνάντηση με τον Ποντίφικα, ο οποίος «αποτελεί παγκόσμια έμπνευση για τις ανθρώπινες αξίες», όπως σημειώνει σε ανάρτηση στο twitter το υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαιώθηκαν οι στενές σχέσεις Ελλάδος-Βατικανού.
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε ακόμη με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό του Βατικανού, αρχιεπίσκοπο Edgar Peña Parra.
Στο επίκεντρο των συζητήσεών τους βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις, θέματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, το μεταναστευτικό, καθώς και η κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με την ανάρτηση στη σελίδα του υπουργείου στο twitter.
Ο κ. Δένδιας συνάντησε τον ομόλογό του, υπουργό Εξωτερικών Αγίας Έδρας, αρχιεπίσκοπο Paul Richard Gallagher, στο Βατικανό, όπου συζητήθηκαν τα διμερή και περιφερειακά θέματα, τα Βαλκάνια και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Αργότερα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών θα εκφωνήσει ομιλία στο Κολλέγιο Αμύνης του ΝΑΤΟ στη Ρώμη με θέμα την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, τον ρόλο του ΝΑΤΟ και την αντιμετώπιση των προκλήσεων στη Νότια Ευρώπη

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης