Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6.11.19

Ν. Μηταράκης: Οι ελεύθεροι επαγγελματίες με πολλά έτη ασφάλισης θα λαμβάνουν υψηλότερες συντάξεις

Ν. Μηταράκης: Οι ελεύθεροι επαγγελματίες με πολλά έτη ασφάλισης θα λαμβάνουν υψηλότερες συντάξεις


Ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα τα οποία απασχολούν το δικηγορικό κλάδο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, με τη Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο υφυπουργός Εργασίας άκουσε προσεκτικά όλες τις απόψεις και εξέφρασε την πρόθεσή του να εξετάσει όλα τα ζητήματα που τέθηκαν, ενώ υπογράμμισε πως το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, σε συνδυασμό με τις φορολογικές διευκολύνσεις που θα φέρει η κυβέρνηση, θα εξασφαλίσουν υψηλότερα εισοδήματα στους ασφαλισμένους.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Μηταράκης δήλωσε: «Τους ελεύθερους επαγγελματίες, που τιμωρούσε η προηγούμενη κυβέρνηση, εμείς θα τους στηρίξουμε με πολιτικές που θα τονώσουν και θα κινητροδοτήσουν την παραγωγική Ελλάδα. Από τις σημαντικότερες και πιο θετικές αλλαγές, που θα επέλθουν με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, θα είναι η αποσύνδεση του ασφαλιστικού από το φορολογικό σύστημα, σύνδεση η οποία έχει κριθεί αντισυνταγματική από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Αποτέλεσμα των αλλαγών που θα φέρουμε, θα είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες με πολλά έτη ασφάλισης να λαμβάνουν υψηλότερες συντάξεις, καθώς το νέο συνταξιοδοτικό σύστημα θα είναι πιο ανταποδοτικό».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης