Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

16.1.20

Μ. Βαρβιτσιώτης: Επιλογή που ενώνει περισσότερους χώρους η κ. Σακελλαροπούλου

Μ. Βαρβιτσιώτης: Επιλογή που ενώνει περισσότερους χώρους η κ. Σακελλαροπούλου


Για επιλογή που ενώνει περισσότερους χώρους έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σχολιάζοντας της επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά», ενώ υπογράμμισε πως πρόκειται για άξια δικαστικό και για την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο και πως υπάρχει ικανοποίηση στη Νέα Δημοκρατία από την επιλογή.
«Κανένας δεν μπορεί να πει ότι η ΝΔ έκανε μία επιλογή κομματική ή μέσα σε ένα στενό ορίζοντα ιδεολογικοπολιτικό, αλλά μια επιλογή που μπορεί να ενώσει στο πρόσωπό της πολύ περισσότερους χώρους», επεσήμανε και συμπλήρωσε πως παρότι δεν υπάρχει ανάγκη, περιμένει και από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να την ψηφίσουν «γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι πάνω και πέρα από το καθημερινό πολιτικό, την πολιτική διαμάχη».
Αναφερόμενος στη Διάσκεψη του Βερολίνου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε πως η χώρας μας ήταν απούσα από όλες τις διαδικασίες σχετικά με την κρίση στη Λιβύη τα προηγούμενα χρόνια, ενώ τόνισε πως «η μόνη φορά που προσκληθήκαμε ήταν στη διάσκεψη του Παλέρμο, που οργάνωσε η ιταλική πλευρά, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 30 χώρες και ουσιαστικά δεν παρήχθη κανένα αποτέλεσμα».
«Πιστεύουμε ότι θα είχαμε σαφέστατα εποικοδομητικό ρόλο σε όλη αυτή τη διαδικασία και για αυτό το λόγο θα συνεχίσουμε να πιέζουμε προς αυτή την κατεύθυνση για συμπερίληψη μας σε επόμενη φάση», συμπλήρωσε.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης, που βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στην Πολωνία, επισήμανε πως η Ελλάδα, μετά τον Ιούλιο, έχει ανοίξει το διάλογο με τις χώρες του Βίζεγκραντ σε θέματα μεταναστευτικού.
«Μέχρι τον Ιούλιο η Ελλάδα δε διατηρούσε ανοιχτούς διαύλους σταθερής επικοινωνίας με τις χώρες του Βίζεγκραντ, λόγω των διαφωνιών που είχαμε στην αντίληψη των θεμάτων. Από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα μπορώ να σας πω ότι είμαστε σε διαρκή επαφή, ιδιαίτερα με αυτούς με τους οποίους διαφωνούμε», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «πιστεύουμε ότι μέσα από αυτό το διάλογο αμβλύνουμε τις διαφωνίες αυτές, ώστε να βρούμε τη μέση οδό είτε αυτό αφορά στα χρηματοδοτικά σχήματα, όπως τον προϋπολογισμό της Ένωσης, είτε στο πολύ ζωντανό για μας και πολύ πιεστικό πρόβλημα της μετανάστευσης και της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο».
Κλείνοντας, ο κ. Βαρβιτσιώτης σχολίασε πως «απέναντι στις προκλήσεις χρειαζόμαστε συμμαχίες και διάλογο. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν διαμορφώνουμε τις συνθήκες, ώστε να είμαστε ισχυροί και να πατάμε στα πόδια μας για την αντιμετώπιση των οποιωνδήποτε προκλήσεων».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης