Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15.1.20

Ο διαδικτυακός στοιχηματισμός δίνει ευκαιρίες στην Ελλάδα

Ο διαδικτυακός στοιχηματισμός δίνει ευκαιρίες στην Ελλάδα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η διεθνής διεπιστημονική Ημερίδα «Ο Αθλητικός στοιχηματισμός σήμερα: Προκλήσεις και προοπτικές για την ελληνική οικονομία και κοινωνία». Σπουδαίες προσωπικότητες βρέθηκαν από το πρωί στο Εμπορικό - Βιομηχανικό επιμελητήριο, ανάμεσα στις οποίες o υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και συζήτησαν για την εξέλιξη της διαδικτυακής στοιχηματικής αγοράς και την εξέλιξη που μπορεί να έχει στην Ελλάδα.  
Το συνέδριο άνοιξε ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου Τάκης Αλεξόπουλος, ο οποίος στάθηκε στη ψήφιση νόμου από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, στα τέλη Οκτωβρίου για τη μόνιμη αδειοδότηση στοιχηματικών ιντερνετικών εταιριών.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αθανάσιος Κατσής, ακολούθησε, ευχόμενος καλή επιτυχία για την ημερίδα, τονίζοντας το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των φοιτητών του Πανεπιστημίου. Αναφέρθηκε σε μία σειρά μέτρα εκ των οποίων τη δημιουργία ενός Ινστιτούτου όπως στο Λας Βέγκας με επιστήμονες που να ασχολούνται κυρίως με το Gambling και τον ιντερνετικό στοιχηματισμό.
Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Παππάς, στην τοποθέτησή του είπε: «Αυτή η κυβέρνηση έλυσε ένα πρόβλημα χρόνων. Έγινε το πρώτο σημαντικό βήμα, δημιουργήθηκε ένα πλαίσιο εξέλιξης για τις επιχειρήσεις. Ο στόχος μας δεν είναι να επαναπαυτούμε. Θέλουμε να παίξουμε καθαρά για το αποτέλεσμα. Να μπορέσουμε να φέρουμε νέους επενδυτές. Δημιουργούνται πολύ καλές προοπτικές από το νέο νομοσχέδιο. Οι εταιρίες έχουν στηρίξει όλο το φάσμα του αθλητικού τομέα. Πρέπει να ακολουθήσουμε την επιλογή του εξωτερικού για να ενισχύσουμε την ελληνική οικονομία».
Από τη μεριά του, ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος επισήμανε: «Πιάνουμε σήμερα ένα ζήτημα, το οποίο έχει πολλούς και ενδιαφέροντες παρανομαστές. Η Ελλάδα είναι μια αγορά που το διαδικτυακό στοίχημα μπορεί να έχει λαμπρό μέλλον. Λαμπρό μέλλον γι' αυτούς που θα θελήσουν να ασχοληθούν μ' αυτό σε κανόνες και οι οποίοι κανόνες θα έχουν κατά νου την ανάπτυξη της αγοράς αλλά και την προέκταση που έχει ο συγκεκριμένος χώρος.
Ως λαός το έχουμε με το στοίχημα, με το παιχνίδι. Κύριε Τζόκα νομίζω “ ακών πες εστί παίζων παίσεύον”. Ο χρόνος είναι ένα παιδί που παίζει, ρίχνει ζάρια. Το έχουμε στην κουλτούρα μας, να προκαλούμε την τύχη μας. Κι αυτό μερικές φορές μας φέρνει σε μεγάλα κέρδη, αλλά και και μεγάλους κινδύνους. Υποχρέωση της ΝΔ είναι να κάνει μια ορθή ανάλυση. Μιλάμε για το διαδικτυακό στοίχημα. Ξέρετε η απάντηση είναι μέσα στην ίδια την ερώτηση.
Είναι η τεράστια η πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Και από την άλλη έχουμε τον όρο στοίχημα. Ο όρος του από μόνο σημαίνει ότι μετρά η πίστωση, θυμίζει τράπεζα. Και έχει και παρανομαστή αξιοπιστίας. Η Κυβέρνηση της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη τα λαμβάνει υπόψη».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης εκπροσωπώντας την αξιωματική αντιπολίτευση είπε:  «Είναι ανάγκη η Ελλάδα να συγκλίνει με την τάση του υπόλοιπου κόσμου για τον ψηφιακό πολιτισμό. Ανάγκη, την οποία η κυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑ την είχε διακρίνει και είχε δημιουργήσει το υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής και καταρτίζοντας για πρώτη φορά στρατηγική ψηφιακής πολιτικής. Χάρη στην οποία άρθηκαν κονδύλια ύψους 1,2 δις ευρώ που είχαν στερήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις από τη χώρα, λόγω των απογοητευτικών αποτελεσμάτων στον τομέα αυτό. Εγιναν σπουδαία έργα όλα αυτά τα χρόνια. Αναμφισβήτητα τα ψηφιακά Μέσα ως υποδομές υπηρεσιών ανταλλάσσουν ολοένα και περισσότερες καθημερινές ή μη ανθρώπινες δραστηριότητες. Η στοιχηματική αγορά, έχει εδώ και χρόνια διεισδύσει στην ψηφιακή αγορά. Ταυτόχρονα, η εκτόξευση της οικονομίας έχει διαμορφώσει νέα δεδομένα και νέες ευκαιρίες. Αυτές τις ευκαιρίες οφείλει η Πολιτεία να διακρίνει και να αξιοποιήσει. Κρίσιμος παράγοντας είναι το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η Ελλάδα σε τεχνογνωσία, για να αποτρέψουμε την τάση της μετανάστευσης στο εξωτερικό».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης