Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6.2.20

Γ. Βρούτσης: Οι πολιτικές μας για την απασχόληση αποδίδουν - Η ανεργία για 5ο συνεχόμενο μήνα αποκλιμακώνεται

Γ. Βρούτσης: Οι πολιτικές μας για την απασχόληση αποδίδουν - Η ανεργία για 5ο συνεχόμενο μήνα αποκλιμακώνεται


«Η συνεκτίμηση όλων των διαθέσιμων στατιστικών στοιχείων και δεδομένων της απασχόλησης, από τον Ιούλιο του 2019 έως και σήμερα, επιβεβαιώνει τη βιώσιμη σταθεροποίηση της αγοράς εργασίας, τη συνεχή αποκλιμάκωση της ανεργίας και την περαιτέρω ενίσχυση της συνολικής απασχόλησης» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, σε γραπτή δήλωσή του.
Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, «σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τον Νοέμβριο του 2019 και για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, το γενικό ποσοστό ανεργίας παρουσίασε περαιτέρω μείωση και ανήλθε στο 16,5% έναντι 18,6%, τον αντίστοιχο μήνα του 2018. Ειδικότερα, για τον Νοέμβριο, ο συνολικός αριθμός των απασχολουμένων παρουσίασε αύξηση κατά 2% και ανήλθε στα 3.910.499 άτομα (έναντι 3.834.036 το 2018), ενώ ο συνολικός αριθμός των ανέργων παρουσίασε μείωση κατά 11,9% και ανήλθε στα 772.614 άτομα (έναντι 876.868 το 2018).
Η συνεχόμενη δυναμική μείωση του γενικού ποσοστού ανεργίας οφείλεται στη σταθερότητα και στο μεταρρυθμιστικό έργο, που έχει υλοποιήσει η νέα κυβέρνηση από τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης. Συγκεκριμένα, από τον Ιούλιο του 2019, η ανεργία μειώθηκε κατά 2,1%, τον Αύγουστο κατά 2%, τον Σεπτέμβριο κατά 2%, τον Οκτώβριο κατά 1,9% και τον Νοέμβριο κατά 2,1%, συγκριτικά με τους αντίστοιχους μήνες του 2018.
Οι παραπάνω επιδόσεις έχουν την ουσιαστική αφετηρία τους στις μείζονες διαρθρωτικές αλλαγές, που εφαρμόστηκαν ήδη από το 2013 και συνεχίζονται σήμερα με νέα πνοή στο πλαίσιο του "οδικού χάρτη μεταρρυθμίσεων", που χάραξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την αγορά εργασίας και την οικονομία, με στρατηγικό στόχο τη δημιουργία πολλών και καλών νέων θέσεων εργασίας και τη δυναμική αποκλιμάκωση της ανεργίας, ακόμη και σε επίπεδο χαμηλότερο του ευρωπαϊκού μέσου όρου».
Ο κ. Βρούτσης δήλωσε: «Οφείλουμε να διαβάσουμε τα νέα δεδομένα με ρεαλισμό, με προσεκτική και ψύχραιμη ματιά, αλλά και με αισιοδοξία. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ διατηρούν μία διαρκή πτωτική πορεία της ανεργίας από τον Ιούλιο του 2019, φανερώνοντας ότι οι προσπάθειές μας αποδίδουν καρπούς.
Ανέξοδες παροχολογίες, ανεύθυνες και αυθαίρετες υποσχέσεις, όπως οι χθεσινές του κ. Τσίπρα, δεν έχουν θέση στην αγορά εργασίας, θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα των εργαζομένων και, τελικά, υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια, που με υπευθυνότητα και ρεαλισμό καταβάλλουμε επιτυχώς - όπως δείχνουν και τα σημερινά στοιχεία - απέναντι στην ανεργία.
Συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερες δυνάμεις για την περαιτέρω αποκλιμάκωση της ανεργίας, την ενδυνάμωση της απασχόλησης και τη στήριξη της νέας αναπτυξιακής πορείας της ελληνικής οικονομίας».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης