Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

13.2.20

Συνάντηση Μ. Βαρβιτσιώτη με την πρέσβη της Σουηδίας


Συνάντηση Μ. Βαρβιτσιώτη με την πρέσβη της Σουηδίας



Με την πρέσβη της Σουηδίας, Σάρλοτ Σάμελιν (Charlotte Sammelin) συναντήθηκε νωρίτερα, σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προκειμένου να συζητήσουν τη διμερή συνεργασία για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη της κυκλικής οικονομίας.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, στο επίκεντρο των επαφών βρέθηκε η αειφορία και η βιώσιμη ανάπτυξη, με τις δυο πλευρές να αναπτύσσουν τις προτάσεις τους αναφορικά με δράσεις κυκλικής οικονομίας, το θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό και τις συναφείς προοπτικές συνεργασίας.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης εξέφρασε το αυξημένο ενδιαφέρον του απέναντι στο θέμα, καθώς όπως τόνισε κατά τη θητεία του ως υπουργός Ναυτιλίας, η ελληνική Προεδρία της Ε.Ε. ανέδειξε το ζήτημα του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού.
Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός δέχθηκε πρόταση από τη σουηδική πλευρά να πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας (workshop) στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης με τη συμμετοχή Ελλήνων και Σουηδών επιστημόνων για την προετοιμασία της συνεργασίας των δυο πλευρών, την ερχόμενη άνοιξη.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης