Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

13.2.20

Κ. Χατζηδάκης: Οι βασικοί άξονες του νέου περιβαλλοντικού νομοσχεδίου

Κ. Χατζηδάκης: Οι βασικοί άξονες του νέου περιβαλλοντικού νομοσχεδίου


Μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα παρουσιαστεί από το ΥΠΕΝ το βασικό περιβαλλοντικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο θα αφορά, μεταξύ άλλων, στις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, στις οικιστικές πυκνώσεις, στο νέο πλαίσιο για τους Φορείς Προστατευόμενων Περιοχών, καθώς επίσης και σε μία σειρά από ρυθμίσεις για τα δάση και τους δασικούς χάρτες. Αυτό έκανε γνωστό ο υπουργός ΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης, παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου, στο πλαίσιο της καθιερωμένης τακτικής συνάντησης, που είχε με τους επικεφαλής των περιβαλλοντικών οργανώσεων.

«Οι ρυθμίσεις προσπαθούν να συνδυάσουν την προστασία του περιβάλλοντος, με την προσπάθεια της χώρας να προχωρήσει μπροστά αναπτυξιακά χωρίς αγκυλώσεις και δογματισμούς», επεσήμανε ο ΥΠΕΝ, στο πλαίσιο της συνάντησης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, «θέλουμε για μία ακόμα φορά να διαβουλευτούμε πριν η κυβέρνηση παρουσιάσει τις προτάσεις της. Δεν είμαστε αναγκασμένοι να συμφωνούμε, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να συζητούμε, γιατί έχουμε έναν κοινό στόχο: Μία πραγματικά πράσινη πολιτική, που θα έχει ως τελικό στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη».

«Πρέπει απροκατάληπτα και ειλικρινά να συζητήσουμε μεταξύ μας. Οι προτάσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων είχαν, έχουν και θα έχουν προστιθέμενη αξία», τόνισε ο ΥΠΕΝ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης