Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

25.3.20

Εορτασμός 25ης Μαρτίου: Κατάθεση στεφάνων από ΠτΔ - Οι πολιτικοί αρχηγοί στην τελετή στον Άγνωστο Στρατιώτη

Εορτασμός 25ης Μαρτίου: Κατάθεση στεφάνων από ΠτΔ - Οι πολιτικοί αρχηγοί στην τελετή στον Άγνωστο Στρατιώτη


Ήταν ένας διαφορετικός εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ο φετινός: υπό το φόβο εξάπλωσης του κορονοϊού, στον 'Αγνωστο Στρατιώτη ήταν μόνον η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, αρχηγοί κομμάτων και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ -όλοι σε ευθεία γραμμή και σε απόσταση ασφαλείας. Πολίτες με τα παιδιά τους δεν υπήρχαν στο αντικριστό πεζοδρόμιο και η μπάντα αποτελείτο από μόλις δέκα άτομα.
Μήνυμα Τραμπ για 25η Μαρτίου: Στενότερη συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ στα θέματα εθνικής ασφάλειας
Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα Πούτιν σε ΠτΔ και πρωθυπουργό για την 25η Μαρτίου
Ν. Αναστασιάδης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου: Με ενότητα και πίστη μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δοκιμασία
Αλλά και η στρατιωτική παρουσία είχε διαφορετικό χαρακτήρα φέτος: μόνον από αέρος, ενώ δεν υπήρχαν ούτε και τα αγήματα απόδοσης τιμών. Τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη τύπου Μιράζ, και έξι ελικόπτερα της αεροπορίας Στρατού και Ναυτικού πετούσαν πάνω από το χώρο, όσο διαρκούσε η τελετή.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατ. Σακελλαροπούλου, στα 4,5 λεπτά παραμονής της στον 'Αγνωστο Στρατιώτη, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο και ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στην πολιτική ηγεσία του τόπου και τους άλλους παρευρισκόμενους, στην πιο ουσιαστική ευχή που μπορεί να δώσει κανείς τις ημέρες αυτές...
Μετά την αποχώρηση της Προέδρου, ακολούθησαν σύντομοι διάλογοι, ανά δύο και πάλι από απόσταση, του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Κώστα Τασούλα, του Αλέξη Τσίπρα, της Φώφης Γεννηματά και του Δημήτρη Κουτσούμπα.

Το μήνυμα του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου
Με ένα εμψυχωτικό μήνυμα, που απευθυνόταν σε όλους τους Έλληνες, ένας πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας τίμησε τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Το μήνυμα του πιλότου αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους F16 Ζευς, της ΠΑ έλεγε: «Ελληνίδες, Έλληνες. Όλοι μαζί ενωμένοι, να συνεχίσουμε να δίνουμε νόημα στις θυσίες των προγόνων μας. Στα 199 χρόνια από την επανάσταση του 1821 που τιμούμε σήμερα, η Ελλάδα είχε πολλές ένδοξες στιγμές, αλλά αντιμετώπισε και πολλές δυσκολίες. Πάντα έβγαινε πιο δυνατή. Αυτό θα γίνει και τώρα. Χρόνια πολλά σε όλους μας. Χρόνια πολλά Ελλάδα».
Μήνυμα Κυρ. Μητσοτάκη για την 25η Μαρτίου: Ο δικός μας αγώνας είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα δυνατή και τους Έλληνες υγιείς
«Λίκνο αξιών η 25η Μαρτίου και η Ελληνική Αστυνομία αγωνίζεται άοκνα για την κοινωνική συνοχή και ειρήνη», τονίζει στην ημερήσια διαταγή του για την εθνική επέτειο ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Μ. Καραμαλάκης
«Η 25η Μαρτίου καθίσταται για όλους τους Έλληνες λίκνο αξιών και στο πλαίσιο αυτό η Ελληνική Αστυνομία στεκόμενη και η ίδια επάξια ενώπιον του χρέους της για την κληροδοτηθείσα ιστορική παρακαταθήκη, κατανοεί το ηθικό βάρος της αποστολής της και αγωνίζεται άοκνα για την κοινωνική συνοχή και ειρήνη», τονίζει στην ημερήσια διαταγή του για τον εορτασμό της εθνικής επετείου ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης.
Ακόμη, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Το 2020 η επέτειος του Αγώνα για Εθνική Ανεξαρτησία συναντά τον ελληνικό λαό να ταλαντεύεται από τις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, που επικρατούν παγκοσμίως, και σε εθνικό επίπεδο να δίνει το δικό του αγώνα σε ένα άκρως απαιτητικό διπλό μέτωπο, όπως αυτό διαμορφώνεται με την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, αλλά και με την επικρατούσα κατάσταση στο Ανατολικό Αιγαίο και τον Έβρο λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών - προσφυγικών ροών. Ενώπιον των νέων αυτών κοινωνικών συνθηκών καλούμαστε ως Ελληνική Αστυνομία να ανταποκριθούμε στο ρόλο μας, ώστε να διαχειριστούμε το διττό αυτό μέτωπο με επαγγελματισμό, συνέπεια, υπευθυνότητα και σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, τα δικαιώματά της και τις ελευθερίες της. Οι δύσκολες εθνικές συγκυρίες μάς ενισχύουν με πείσμα και μας καθοδηγούν στο έργο μας, στο οποίο έχουμε ήδη υψώσει αρραγές και αδιάσπαστο μέτωπο ευθύνης τόσο συλλογικό, όσο κυρίως ατομικό».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης