Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

24.4.20

Γ. Βρούτσης: Να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα προγράμματα τηλε-κατάρτισης επί των ημερών του

Γ. Βρούτσης: Να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα προγράμματα τηλε-κατάρτισης επί των ημερών του


«Καλύψαμε χιλιάδες και εκατομμύρια συμπολίτες μας, εργαζόμενους, ανέργους, μακροχρόνια ανέργους», ανέφερε, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Ο κ. Βρούτσης παρουσίασε την τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή για την χρονική επέκταση του επιδόματος ανεργίας και την διεύρυνση της προστασίας για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.
Ο υπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί, από το ξέσπασμα της επιδημικής κρίσης. «Κοινός παρονομαστής όλων των πολιτικών μας ήταν η ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας», είπε ο κ. Βρούτσης.
Κληθείς να απαντήσει για την εξέλιξη των vouchers και των προγραμμάτων τηλε-κατάρτισης, από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης Κ. Χήτσα, που μίλησε για «έντονη οσμή σκανδάλου», δήλωσε: «Έδωσα πλήρεις απαντήσεις σε όλα τα θέματα τα οποία αφορούν την επικαιρότητα. Εξήγησα τα πάντα. Το μόνο που μένει είναι να πάρουμε απαντήσεις από άλλη πλευρά. Πέρασαν 48 ώρες και δεν έχουν δοθεί απαντήσεις για τη διαχείριση εκατοντάδων εκατομμυρίων προγραμμάτων επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή Αχτσιόγλου, Χαρίτση, Αντωνοπούλου, Σκουρλέτη. Δηλαδή από όλους αυτούς που έδωσαν τα προγράμματα ΕΣΠΑ. Πρέπει να απαντήσουν σε ποια ΚΕΚ τα έδωσαν, αν τα έδωσαν σε ΚΕΚ. Έχω παραθέσει πίνακα για προγράμματα ύψους άνω των 200 εκατ. αλλά δεν έχω λάβει απάντηση».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης