Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

29.6.20

Ν. Δένδιας: Ικανοποίηση για τις θέσεις της Τυνησίας στο θέμα της Λιβύης

«Εκτίμησα ιδιαίτερα τη θέση αρχής της Τυνησίας, ότι η παρουσία ξένων δυνάμεων και οι ξένες επεμβάσεις στη Λιβύη δεν οδηγούν πουθενά, είναι αντίθετες με το Διεθνές Δίκαιο και δεν δημιουργούν ένα καλύτερο μέλλον για τον λιβυκό λαό» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Τυνήσιο Πρόεδρο Κάις Σαΐντ.

Ν. Δένδιας: Στη λιβυκή κρίση απαιτείται λύση απ' τους ίδιους τους Λίβυους

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Δένδιας επισήμανε πως μόνο με την αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων και ιδίως της Τουρκίας από τη Λιβύη, υπάρχει η ευκαιρία να βρεθεί μια λύση που να προέρχεται από τους Λίβυους σε αυτήν την κρίση.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών εξήγησε στον Τυνήσιο Πρόεδρο και πάλι τη θέση αρχής της Ελλάδας, δηλαδή ότι το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας είναι ο μόνος τρόπος επίλυσης διαφορών και οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών στη Μεσόγειο.

Επίσης, κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τυνησίας, ο κ. Δένδιας ανέφερε πως συζήτησε τις προοπτικές των σχέσεων των δύο χωρών και το πώς μπορούν να προχωρήσουν μπροστά και να βρουν περαιτέρω σημεία σύγκλισης. «Για το πώς η Ελλάδα, μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί να βοηθήσει την Τυνησία να αντιμετωπίσει όχι μόνο την κρίση της πανδημίας COVID-19, την οποία η Τυνησία αντιμετώπισε με εξαιρετική επιτυχία, αλλά και για τη δημιουργία ανάπτυξης στην οικονομία της Τυνησίας και ενός καλύτερου μέλλοντος για τον λαό της Τυνησίας.

Τέλος, ο κ. Δένδιας μετέφερε στον Τυνήσιο Πρόεδρο την πρόσκληση της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, να επισκεφθεί την Αθήνα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης