Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4.7.20

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Χωρίς "αναστολή" οι ευθύνες ΣΥΡΙΖΑ για χρηματοδότηση ΠΑΣΕΓΕΣ με 1,8 εκατ. ευρώ

«Χρέος των δημοσίων λειτουργών είναι η προστασία του δημοσίου συμφέροντος και των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων. Την αρχή αυτή υπηρέτησα και υπηρετώ χωρίς εκπτώσεις. Σεμνύνομαι ότι με την άρνησή μου να υπογράψω ως αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης την υπουργική Απόφαση για την χρηματοδότηση των αγροτικών οργανώσεων ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ μπήκαν οι "τίτλοι τέλους" σε ένα αδιαφανές καθεστώς επιχορηγήσεων. Δεν ξέρω αν κάποιοι ελαφρά τη καρδία έβαζαν την υπογραφή τους, αλλά επί 20 χρόνια οι ανωτέρω οργανώσεις επιχορηγήθηκαν με 60 εκατ. ευρώ χωρίς ποτέ να δώσουν λογαριασμό». Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, απαντώντας σε χθεσινή ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο:"Περί ΕΛΓΑ, ΠΑΣΕΓΕΣ και άλλων δαιμονίων..." και συμπληρώνει: «Κι ενώ μετά τη δική μου άρνηση να υπογράψω υπουργική Απόφαση για την επιχορήγησή τους, αλλά και την παραπομπή τους με πρωτοβουλία μου στον Οικονομικό Εισαγγελέα, κανείς εκ των διαδόχων μου δεν υπέγραψε ανάλογη απόφαση, είχαμε την παραδοξότητα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το 2017, να γίνει εκταμίευση 1,8 εκατ. ευρώ για την ΠΑΣΕΓΕΣ χωρίς υπουργική Απόφαση».

«Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτει ο κ. Χαρακόπουλος, «που ενοχλείται γιατί επιμένω να αναζητώ την αλήθεια, εγκαλεί τον νυν υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη ως "αδιάβαστο περί των αγροτικών" γιατί θα όφειλε να γνωρίζει "το έγγραφο του ΥπΑΑΤ με αριθμό 119/8434/2015, λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, που γνωμοδοτεί - ανακριβώς- ότι δεν απαιτείται υπουργική απόφαση για την επιχορήγηση της ΠΑΣΕΓΕΣ, αλλά και ότι το έγγραφο τού τότε αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ (2016), δεν συνιστά αποδοχή οφειλής". Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υπόψη του τη γνωμάτευση -που ο υπουργός απήντησε ότι δεν υπάρχει- σύμφωνα με την οποία, "ανακριβώς", όπως υπογραμμίζει, δεν απαιτείται υπουργική Απόφαση για τη χρηματοδότηση της ΠΑΣΕΓΕΣ, ας μας γνωστοποιήσει το περιεχόμενό της. Αφού, όμως, λέει ότι "ανακριβώς" γνωμάτευσε υπηρεσιακό στέλεχος του ΥπΑΑΤ ότι δεν χρειάζεται υπουργική Απόφαση και με βάση αυτή τη γνωμάτευση υπήρξε η εκταμίευση, άρα και η ζημιά του δημοσίου, ύψους 1,8 εκατ. ευρώ, το ερώτημα είναι τι έπραξαν οι ηγεσίες του ΥπΑΑΤ επί ΣΥΡΙΖΑ; Άσκησαν πειθαρχικό έλεγχο, παρέπεμψαν στη δικαιοσύνη τον υπογράφοντα που ευθύνεται κατ’ αυτούς για την ζημιά του ελληνικού δημοσίου;».

Και ο κ. Χαρακόπουλος καταλήγει στη δήλωσή του: «Ας αφήσουν, λοιπόν, τα ερωτήματα για το τι έπραξε η νυν ηγεσία του ΥπΑΑΤ -στα οποία προφανώς θα υπάρξει επίσημη απάντηση- και ας απαντήσουν τι έπραξαν οι ίδιοι όταν κυβερνούσαν κι είχαν την ευθύνη για την προστασία του δημοσίου χρήματος.Τέλος, αλήθεια, δεν έχουν να προσκομίσουν, έστω για την τιμή των όπλων, κάποια δικαιολογία για τη βαρύτατη μομφή που τους απηύθυνε ο υπουργός κ. Βορίδης, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτησή μου, ότι ως ηγεσία του τότε ΕΛΓΑ και του ΥπΑΑΤ δεν άσκησαν αίτηση αναστολής, αλλά αρκέστηκαν μόνο στην ανακοπή, κι έτσι έγινε η εκταμίευση των χρημάτων για λογαριασμό της υπό εκκαθάριση ΠΑΣΕΓΕΣ; Γιατί; Όλα τα άλλα είναι "αλλά λόγια να αγαπιόμαστε". Άλαλα τα χείλη των ασεβών;».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης