Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

2.7.20

Μήνυμα Μητσοτάκη στους Ευρωπαίους ηγέτες: Αντίστοιχη των επιπτώσεων της πανδημίας, πρέπει να είναι και η απάντησή μας

Μήνυμα στους Ευρωπαίους ηγέτες να αποφασίσουν στις 18 Ιουλίου τη στήριξη των ευρωπαϊκών οικονομιών που επλήγησαν από τον κορονοϊό χωρίς προσκόμματα, έστειλε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών του Smart Covid-19 Management Group. Πρόκειται για τις χώρες που διαχειρίστηκαν με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας. Απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους ομολόγους του, τόνισε ότι, εφόσον διαμορφώνεται η συναίνεση ότι «ο ιός θα είναι εδώ για πολύ περισσότερο απ' όσο περιμέναμε», αντίστοιχη θα πρέπει να είναι και η ευρωπαϊκή απάντηση.

«Χρειαζόμαστε μία συμφωνία στις 18 Ιουλίου», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής, και επανέλαβε ότι η συμφωνία «πρέπει να είναι φιλόδοξη και να μην αργήσει». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία ανεβάζουν τον πήχη των προσδοκιών των πολιτών από τις κυβερνήσεις, και ότι απαιτείται ευελιξία.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς και στην προετοιμασία της χώρας μας να υποδεχθεί τουρίστες από την 1η Ιουλίου και σημείωσε ότι η Ελλάδα τους υποδέχεται με πρώτο μέλημα την ασφάλεια τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους κατοίκους των τουριστικών προορισμών και εφαρμόζοντας αυστηρά πρωτόκολλα σε περίπτωση που εμφανιστούν κρούσματα. Επεσήμανε, επίσης, ότι το προηγούμενο διάστημα λιγότεροι από 1 στους 1.000 επισκέπτες που είχαν υποβληθεί σε τεστ στο αεροδρόμιο εμφανίστηκαν θετικοί στον ιό.

Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη χθεσινή πρώτη ημέρα, κατά την οποία λειτούργησε το σύστημα με το οποίο η χώρα υποδέχεται τους ξένους επισκέπτες, μέσω της συμπλήρωσης της ειδικής φόρμας PLF, η οποία, όπως είπε, «βασίζεται σε έναν εξελιγμένο αλγόριθμο για τα δειγματοληπτικά τεστ». Υπήρξαν μάλιστα ηγέτες που έδειξαν ενδιαφέρον να ενημερωθούν για το σύστημα που εφαρμόζει η Ελλάδα.

«Θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό, αλλά περιμένουμε ανάκαμψη το 2021», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ μίλησε ακόμη για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που έχει λάβει η κυβέρνηση και έδωσε έμφαση στα μέτρα στήριξης της απασχόλησης.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο καγκελάριος της Αυστρίας Sebastian Kurz, οι [ρωθυπουργοί της Τσεχίας Andrej Babis, της Noρβηγίας Erna Solberg, του Ισραήλ Benyamin Netanyahu, της Αυστραλίας Scott Morrison, καθώς και ο πρόεδρος της Κόστα Ρίκα Carlos Alvarado Quesada.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης