Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.10.23

Στο Ομάν ο Γ. Γεραπετρίτης, για την υπουργική σύνοδο ΕΕ - Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου


 

Στο Ομάν ο Γ. Γεραπετρίτης, για την υπουργική σύνοδο ΕΕ - Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης μεταβαίνει σήμερα στην πρωτεύουσα του Ομάν, Μουσκάτ, όπου θα συμμετάσχει στην Υπουργική Σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης- Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου (GCC).

Η περιφερειακή και διεθνής ασφάλεια, λόγω της κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή, αναμένεται να αποτελέσει την κύρια θεματική της Συνόδου. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών θα εκθέσει τις ελληνικές θέσεις και θα συνεργαστεί με 'Αραβες και Ευρωπαίους ομολόγους του.

Οι υπόλοιπες θεματικές της Συνόδου αφορούν στην κλιματική κρίση, την πράσινη μετάβαση και την προετοιμασία της Παγκόσμιας Διάσκεψης COP28 των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή.

Στην Υπουργική Σύνοδο ο κ. Γεραπετρίτης θα έχει, επιπλέον, διμερείς επαφές με αντιπροσωπείες από την περιοχή του Κόλπου, καθώς και με αξιωματούχους περιφερειακών και διεθνών οργανισμών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης