Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

26.5.09

Όλοι ξέρουμε τα αποτελέσματα του καπνίσματος. Έχουμε 20.000 θανάτους καπνιστών κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένων και των παθητικών καπνιστών.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θέλω να σας καλωσορίσω και να σας συγχαρώ σαν ένας, ο οποίος δεν κάπνισε ποτέ τσιγάρο στη ζωή του, πολέμιος του καπνίσματος. Όλοι ξέρουμε τα αποτελέσματα του καπνίσματος. Έχουμε 20.000 θανάτους καπνιστών κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένων και των παθητικών καπνιστών. Από τα μεγάλα κακά της ελληνικής κοινωνίας, πέρα από τα ναρκωτικά, είναι το κάπνισμα και τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα. Γι’αυτό χαίρομαι πάρα πολύ για την πρωτοβουλία τη δικιά σας. Καθηγητής ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ (Πρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής για το Κάπνισμα): Μας τιμά ακόμη περισσότερο, κύριε Πρόεδρε, το ότι δεχθήκατε να είστε ο πρώτος Έλληνας πολίτης που θα υπογράψει την ‘χάρτα’ που έχουμε ετοιμάσει. Ο θεσμικός σας ρόλος και η προσωπικότητά σας είναι εγγύηση για την εθνική συναίνεση στη μείωση του καπνίσματος. Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο, γιατί το τσιγάρο είναι ισχυρή εθιστική ουσία. Αλλά πιστεύουμε ότι αν αυτό το πετύχουμε τα αποτελέσματα στην υγεία, στην οικονομία και στον πολιτισμό μας θα είναι σημαντικά. Γιατί ειδικά στο τελευταίο σημείο πρέπει να πούμε δημόσια πως δεν δεχόμαστε να είναι πολιτισμικό στοιχείο του Έλληνα η έλλειψη σεβασμού του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπό του. Αντίθετα, τον πολιτισμό μας τιμά αυτός ο σεβασμός και με αυτή την αρχή θα κινηθούμε. Θα σεβαστούμε τον καπνιστή και πιστεύουμε ότι με τη συνεργασία του και οπωσδήποτε με τη δική σας φωτισμένη ηγεσία θα μπορέσουμε να έχουμε κάποια θετικά αποτελέσματα. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράφει την ‘Χάρτα’ που είχε ετοιμάσει η Εθνική Συντονιστική Επιτροπή για το Κάπνισμα.-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης