Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

10.12.09

Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη δύσκολη στενωπό από την οποία περνάει η Ελλάδα, καθώς επίσης και για να τον ενημερώσω για τις αποφάσεις και τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να πάρω.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ
ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κρίσιμη, τη δύσκολη στενωπό από την οποία περνάει η Ελλάδα, η οικονομία μας, η κοινωνία μας. Και να τον ενημερώσω βεβαίως, για τις αποφάσεις και τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να πάρω.

Πρώτα απ’ όλα, μια μεγάλη, ουσιαστική διαβούλευση, για την προώθηση αλλαγών και σημαντικών τομών στη κοινωνία μας, με τους κοινωνικούς εταίρους, τους κοινωνικούς φορείς, ώστε συντεταγμένα, ενωμένα, με μια μεγάλη συμμαχία των κοινωνικών δυνάμεων, να προχωρήσουμε από κοινού στις μεγάλες τομές που θέλει η χώρα μας. Θεσμικές τομές σε χρονίζοντα προβλήματα, ειδικά στη λειτουργία του κράτους, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε κρίσιμα ζητήματα και για το σήμερα και για το αύριο.

Διότι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας δεν είναι το ίδιο με το πρόβλημα της οικονομίας άλλων χωρών. Έχει τις ιδιαιτερότητές της η Ελλάδα και βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη διαφάνειας, η εκτεταμένη διαφθορά, η πελατειακή πρακτική και αντίληψη που επικράτησε τα τελευταία χρόνια, με τη σπατάλη σημαντικών πόρων του Ελληνικού λαού, με την ανομία που δημιούργησε όλο αυτό, το οποίο βεβαίως είχε ως αποτέλεσμα και μια εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή και φοροδιαφυγή. Και άρα, την αδυναμία να έχει η χώρα μας ένα νοικοκύρεμα, μια σωστή ορθολογική δημοσιονομική πολιτική, που θα μπορούσε να συμβάλει στο εισόδημα του Έλληνα πολίτη, στην κοινωνική πολιτική, στην ανάπτυξη της χώρας.

Γι’ αυτό το λόγο, έχω ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το αποδέχθηκε, να γίνει υπό την προεδρία του συνάντηση των Αρχηγών όλων των κομμάτων, ακριβώς για να συστρατευτούμε στον αγώνα ενάντια στη διαφθορά, υπέρ της διαφάνειας, υπέρ της σωστής λειτουργίας του κράτους, με ένα σωστό, δίκαιο φορολογικό σύστημα, το οποίο όμως θα σέβεται και ο κάθε Έλληνας πολίτης, χτυπώντας την εισφοροδιαφυγή και τη φοροδιαφυγή.

Για να μπορέσουμε να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα διεθνώς, ότι είμαστε αποφασισμένοι ως χώρα να πάμε μπροστά, να νοικοκυρέψουμε την οικονομία μας και να δώσουμε προοπτική για μια διαφορετική ανάπτυξη, που θα δώσει ελπίδα, ουσιαστική προοπτική για τον κάθε Έλληνα πολίτη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πότε θα γίνει η συνάντηση κ. Πρόεδρε;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Την άλλη εβδομάδα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης