Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

24.12.09

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Πρόεδρο της Βουλής

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Πρόεδρο της Βουλής
Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και γιορτινές μελωδίες γέμισαν σήμερα το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππος Πετσάλνικος υποδέχθηκε χορωδίες και συγκροτήματα απ’ όλη την Ελλάδα, που του ευχήθηκαν και του τραγούδησαν τα κάλαντα κατά το έθιμο των ημερών. Μάλιστα, ο κ. Πετσάλνικος… παρασύρθηκε από τους ήχους του κλαρίνου και τα τραγούδια των Ηπειρωτών και χόρεψε μαζί τους.



Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχήθηκε σε όλους, εκ μέρους όλων των βουλευτών και των εργαζομένων στο Κοινοβούλιο, χαρούμενες γιορτές, υγεία, πρόοδο και ευτυχία, μια καλή, δημιουργική χρονιά για την πατρίδα μας και τον ελληνικό λαό, ειρήνη και ευημερία για ολόκληρο τον κόσμο.

Στην εορταστική εκδήλωση ήταν παρόντες ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Θάνος Παπαϊωάννου και εκπρόσωποι του προεδρείου του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής.

Πρώτος ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης έψαλε παραδοσιακά κάλαντα και μαντινάδες του νησιού, και χόρεψε κρητικούς χορούς με συνοδεία λύρας και λαούτου. Ο κ. Πετσάλνικος τους συνεχάρη αναφερόμενος και στους ιστορικούς δεσμούς της ηρωικής μεγαλονήσου με την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καστοριά.

Ακολούθησαν τα παιδιά και οι νέοι του 1ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Αθήνας που έψαλαν τα κάλαντα με τις χαρακτηριστικές φορεσιές τους.

Αμέσως μετά προσήλθαν η παιδική χορωδία της Ελληνικής Αστυνομίας Πειραιά μαζί με το χορευτικό συγκρότημα της Ελληνικής Αστυνομίας Αθήνας, που τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς συνοδεία ορχήστρας αποσπώντας τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Βουλής, ο οποίος ευχήθηκε καλές γιορτές και ήρεμη χρονιά για το Αστυνομικό Σώμα.

Στη συνέχεια, ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας, εκπροσωπώντας την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, έψαλε τα ποντιακά κάλαντα στους ήχους της λύρας και του νταουλιού, δεχόμενος τις ευχές του κ. Πετσάλνικου για τους ηρωικούς Ποντίους αλλά και για ολόκληρο τον Ελληνισμό με τις πλούσιες πηγές και τις αστείρευτες δυνάμεις του.







Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια ακούστηκαν και από τα παδιά του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ALMA, στα οποία ο Πρόεδρος της Βουλής ευχήθηκε κάθε καλό στη νέα χρονιά και τα επαίνεσε θερμά για την προσπάθεια και τις επιδόσεις τους.

Ακολούθησε η χορωδία του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, ενώ η παιδική χορωδία και το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίας Παρασκευής, με ποικιλία παραδοσιακών οργάνων, πρόσθεσαν τις δικές τους χαρμόσυνες νότες στη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Το μεράκι και το κέφι της χορωδίας Κ.Α.Π.Η. Νέας Ερυθραίας σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, τονίζοντας ότι αυτή η γενιά που έζησε και δοκιμάστηκε σε πολλά έχει να προσφέρει πλούτο σοφίας και πείρας στους νεότερους.

Με ιδιαίτερη χαρά δέχθηκε ο κ. Πετσάλνικος και τα μέλη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, που τραγούδησαν και χόρεψαν γιορτινούς σκοπούς της Ηπείρου με συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας. «Να κρατάτε πάντα ζωντανούς τους δεσμούς με την ιστορία και την παράδοση», τους προέτρεψε ο Πρόεδρος της Βουλής. «Είναι μια κόκκινη κλωστή που συνδέει το σήμερα με το χθες κι αποτελείται από τα ήθη, τα έθιμα, τους χορούς, τα τραγούδια».

Στη συνέχεια, έψαλαν τα κάλαντα στον Α΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γρηγόρη Νιώτη η χορωδία της Χ.Α.Ν. Νικαίας και ο Μουσικός και Φιλολογικός Σύλλογος «Απόλλων».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης