Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

17.7.09

Συζητήσαμε με τον Πρόεδρο για θέματα του Υπουργείου Ανάπτυξης

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Συζητήσαμε με τον Πρόεδρο για θέματα του Υπουργείου Ανάπτυξης. Ιδιαίτερα συζητήσαμε για τα εξής δυο θέματα: Πρώτον, την πρωτοβουλία του υπουργείου μας για την απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων. Σήμερα υπάρχουν δεκαεπτά-δεκαοχτώ βήματα για τα ιδρυθεί μια επιχείρηση. Επεξεργαζόμαστε ένα νομοσχέδιο για να περιορισθούν τα βήματα αυτά σε μόνο τρία-τέσσερα, προκειμένου να γίνει πιο εύκολη ζωή των νέων επιχειρηματιών και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Δεύτερον, συζητήσαμε το θέμα των δημόσιων προμηθειών. Με την παρέμβαση που σχεδιάζουμε στον συγκεκριμένο τομέα, θέλουμε να κάνουμε τα πράγματα πιο σύγχρονα, πιο διαφανή, πιο ευρωπαϊκά. Εκμεταλλευόμενοι ως προς αυτό και τις δυνατότητες που μας δίνει το Διαδίκτυο. Η διαφάνεια είναι ψηλά στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης και θεωρούμε ότι ο τομέας των δημοσίων προμηθειών είναι κομβικής σημασίας για την επίτευξη αυτού του στόχου. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το θέμα της πυρηνικής ενέργειας απασχολεί την Κυβέρνηση; ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν είναι στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης. Ισχύουν οι παλιότερες τοποθετήσεις. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κ. Πρωθυπουργός πρέπει να κάνει αλλαγές; Συμφωνείτε με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που λένε ότι δεν έχουν γίνει ακόμα οι αλλαγές, ότι έχουν καθυστερήσει; ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι γρήγορες και πρακτικές αλλαγές, που να αλλάξουν την καθημερινότητά μας. Αλλαγές που να αφορούν στον πολίτη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΩΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ . 10.50 Απογείωση αεροσκάφους EMBRAER για την 126 ΣΜ στο Ηράκλειο Κρήτης. 11.30 Προσγείωση αεροσκάφους EMBRAER στην 126 ΣΜ. Υποδοχή από Τοπικές Αρχές. 11.40 Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας από την 126 ΣΜ για το ξενοδοχείο «Movenpick». . 19.25 Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας από το ξενοδοχείο «Movenpick» για τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. . 19.30 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου • Προσφώνηση του Προέδρου της Παγκρητικής Ένωσης κ. Εμμανουήλ Βεληβασάκη • Απονομή στην Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κύριο Κάρολο Παπούλια του «Βενιζελείου Βραβείου» από τον Πρόεδρο της Π.Ε.Α. κ. Ε. Βεληβασάκη Υποδοχή από Πρόεδρο Π.Ε.Α. κ. Ε. Βεληβασάκη 20.25 Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το χώρο του δείπνου στο παλιό Βενετσιάνικο Λιμάνι. 20.30 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο παλιό Βενετσιάνικο Λιμάνι • Δείπνο παρατιθέμενο προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης κ. Σ. Τσόκα. Υποδοχή από Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης κ. Σ. Τσόκα. 22.00 Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το ξενοδοχείο «Movenpick» ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 12.50 Απογείωση αεροσκάφους EMBRAER για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. 13.30 Προσγείωση αεροσκάφους EMBRAER στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. 13.40 Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ για την κατοικία του. 14.05 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην κατοικία του.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης