Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

7.9.09

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής απέστειλε προς την πρώην Πρόεδρο της Βουλής κυρία Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη την ακόλουθη επιστολή:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής απέστειλε προς την πρώην Πρόεδρο της Βουλής κυρία Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη την ακόλουθη επιστολή:

Αγαπητή Άννα,
Σέβομαι την απόφασή σου να μην είσαι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές.
Θέλω εκ μέρους όλων των Νεοδημοκρατών – και βέβαιος ότι διερμηνεύω τα αισθήματα όλων των Ελλήνων – να σε ευχαριστήσω από καρδιάς για όσα σημαντικά έχεις προσφέρει στον τόπο και τη δημοκρατία, κυρίως όμως για το παράδειγμα ήθους και αξιοπρέπειας που κατέθεσες στα δημόσια πράγματα αυτά τα 28 χρόνια της συνεχούς κοινοβουλευτικής σου παρουσίας.
Είμαι προσωπικά υπερήφανος όχι μόνο γιατί το όνομά σου θα μείνει στην ιστορία του τόπου και της παράταξης ως η πρώτη Ελληνίδα Πρόεδρος της Βουλής, αλλά κυρίως γιατί με το έργο σου τίμησες επάξια το ύψιστο κοινοβουλευτικό αξίωμα.
Γνωρίζω ότι μπορώ να προσβλέπω πάντα στη γνώση και στην εμπειρία σου, κεφάλαια πολύτιμα στην κρισιμότερη μετά τη Μεταπολίτευση εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας.
Με σεβασμό και αγάπη,
Κώστας Καραμανλής

Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής κυρία Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη απέστειλε προς τον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή την ακόλουθη επιστολή:


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
 Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2009
 Αγαπητέ Πρόεδρε,
Έπειτα από εικοσιοκτώ χρόνια συνεχούς παρουσίας στη Βουλή και έχοντας καταλάβει υπουργικά αξιώματα και το ύψιστο πολιτειακό κοινοβουλευτικό αξίωμα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, αισθάνομαι ότι ήλθε η ώρα να διευκολύνω την ανανέωση της Βουλής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Γι’ αυτό σε παρακαλώ πολύ να μη με περιλάβεις στον Συνδυασμό της Α’ Αθηνών για τις Εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.
Σου εκφράζω τις βαθειές ευχαριστίες μου για την εμπιστοσύνη, που πάντα μου έδειξες, με κορύφωμα την ανάθεση του υψηλού αξιώματος του Προέδρου της Βουλής. Θεωρώ αυτονόητο να συμπληρώσω, ότι παραμένω στρατευμένη στην Νέα Δημοκρατία και πάντα στη διάθεσή του για όποια επικουρία.
Καλή δύναμη στο τιτάνιο έργο που ανέλαβες και καλή επιτυχία!
Με τιμή και αγάπη,
                                     Αννα Ψαρούδα Μπενάκη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας υπέγραψε σήμερα το Διάταγμα διάλυσης της Βουλής

Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2009





Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας υπέγραψε σήμερα το Διάταγμα διάλυσης της Βουλής, της προκήρυξης εκλογών για την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009 και της σύγκλησης της Βουλής που θα προκύψει από τις εκλογές, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης