Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4.11.09

Αφού ο Δ. Σιούφας παρέδωσε τα καθήκοντά του στον Φ. Πετσάλνικο, ο πρώτος συνέχισε να διορίζει τους πλέον στενούς του συνεργάτες, οι οποίοι ακούν στα ονόματα Ν. Στεφάνου και Β.Μπαγιώκος και μάλιστα, επί κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ!

Μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Σλοβενίας Δρ. DaniloTürk, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Σλοβενία από 17 έως 19 Νοεμβρίου 2009.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππος Πετσάλνικος είχε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τους Πρέσβεις των ΗΠΑ κ. Daniel Speckhard και της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Christophe Farnaud.

Κατά τις συναντήσεις επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία και εκφράστηκε η βούληση εκατέρωθεν για την περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, αλλά και των κοινοβουλευτικών σχέσεων, με ανταλλαγές επισκέψεων μεταξύ αντιπροσωπειών των Νομοθετικών Σωμάτων. Αντηλλάγησαν επίσης απόψεις επί θεμάτων της τρέχουσας πολιτικής και διεθνούς επικαιρότητας.

Αλλάζει η διαδικασία πρόσληψης προσωπικού στη Βουλή ? Θεμελιώδεις αρχές η διαφάνεια και η αξιοκρατία ? Η Βουλή πρέπει να δίνει πρώτη το μήνυμα σεβασμού των αρχών Η διαφάνεια στη δημόσια ζωή είναι απαραίτητος όρος για ένα νέο πολιτικό πολιτισμό, για τη συνολική λειτουργία της κοινωνίας μας. Η επανάκτηση της αξιοπιστίας της πολιτικής και των πολιτικών είναι καθήκον όλων μας. Η διαφάνεια και η αξιοκρατία αποτελούν θεμελιώδεις αρχές που πρέπει να διέπουν τη στελέχωση του κράτους σε όλες τις εκφάνσεις του. Η Βουλή των Ελλήνων κατεξοχήν οφείλει να δίνει πρώτη το μήνυμα σεβασμού αυτών των αρχών προς τους πολίτες και ιδίως προς τη νέα γενιά, που απαιτεί και δικαιούται ίση μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες. Σε αυτό το πλαίσιο αρχών: το ισχύον σύστημα πληρώσεως θέσεων μόνιμου προσωπικού στη Βουλή, το οποίο έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα, αλλάζει. Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (διοικητικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό) θα γίνονται πλέον υποχρεωτικά μέσα από την αδιάβλητη διαδικασία του ΑΣΕΠ. Για την πλήρωση θέσεων ειδικών κατηγοριών στις οποίες ενδείκνυται η επιλογή να γίνεται από την ίδια τη Βουλή (π.χ. ειδικό επιστημονικό προσωπικό, στενογράφοι), αυτή θα γίνεται με διαφανή κριτήρια. Οι θέσεις θα προκηρύσσονται δημόσια, και θα διεξάγεται διαγωνισμός ανοικτός σε κάθε ενδιαφερόμενο. Για το διορισμό μετακλητών υπαλλήλων που υπηρετούν σε συγκεκριμένες θέσεις (όπως π.χ. στο Προεδρείο της Βουλής και τις κοινοβουλευτικές ομάδες) αυτονόητο είναι ότι η επιλογή συνεργατών και συμβούλων θα γίνεται από τους φορείς ή τα πρόσωπα με τα οποία αυτοί θα συνεργάζονται. Ωστόσο, είναι σαφές ότι και για τους μετακλητούς υπαλλήλους της Βουλής θα ισχύει ό,τι και για όλους τους μετακλητούς υπαλλήλους του δημοσίου. Για την υλοποίηση αυτών των μεταρρυθμίσεων θα υπάρξει συνεργασία με τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ώστε οι αλλαγές αυτές να ενταχθούν στην επιχειρούμενη ευρύτερη μεταρρύθμιση των διαδικασιών στελέχωσης των Δημοσίων Υπηρεσιών.

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ 11ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ GREEK ICT FORUM: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΑ ΑΝΤΙΔΟΤΑ ΣΤΗΝ ΥΦΕΣΗ»

Φίλες και φίλοι, σε μια περίοδο γενικευμένης κρίσης για τη χώρα μας, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μεγάλες προκλήσεις.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, η Ελλάδα έχει ανάγκη να ξεπεράσει τα αδιέξοδά της και να ανοίξει την πόρτα στο μέλλον. Οι ριζοσπαστικές αλλαγές που απαιτούνται διαπερνούν όλες τις δομές, αλλά και τις υποδομές της χώρας. Όλες τις πτυχές της ζωής μας.

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα έχει αύριο, Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, στη Βουλή, το ακόλουθο πρόγραμμα:  · Στις 12:00, θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, το Υπουργικό Συμβούλιο και στη συνέχεια το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).· Στις 2:15 μ.μ., ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Υπουργό Επικρατείας της Τουρκίας, Egemen Bagis.   · Στις 3:30μ.μ., ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιο για το Περιβάλλον, Σταύρο Δήμα.

   
Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, αύριο Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009 στις 10.30, θα μεταβεί στο Ξενοδοχείο Royal Olympic για να κηρύξει την έναρξη του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου Οδικής Ασφάλειας.

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ 3o ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, κ. Κάρολε Παπούλια, κύριε Γενικέ Γραμματέα του Ο.Η.Ε., κ. Ban Ki-moon, καλώς ορίσατε κ. Γενικέ στην Ελλάδα.

Κυρίες και κύριοι, θα ήθελα να σας καλωσορίσω όλους και όλες στην Ελλάδα, ιδιαιτέρως το Γενικό Γραμματέα του Ο.Η.Ε. κ. Ban Ki-moon και την κυρία Ban, με την ευκαιρία του 3ου Παγκόσμιου Φόρουμ Μετανάστευσης και Ανάπτυξης.

Το θέμα αυτού του Φόρουμ είναι οικείο σε όλους τους Έλληνες, διότι όλοι οι Έλληνες έχουν σχέση με τη μετανάστευση, είτε ατομικά, είτε μέσω της οικογένειάς τους. Και εγώ ήμουν πρόσφυγας, εργάστηκα στο εξωτερικό ως μετανάστης, όπως πολλοί από τους συμπολίτες μου.

"Η Ελλάδα αποδίδει πολύ μεγάλη σημασία στον ΟΗΕ του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος, ενώ υπάρχει παράδοση πολυετούς και πολύπλευρης συνεργασίας και προσήλωσης στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, καλωσορίζοντας τον κ. Μπαν και επισημαίνοντας, ότι είναι καθοριστική η αποστολή του ΟΗΕ για την ειρήνη και τη συνεργασία στον πλανήτη.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Με μεγάλη χαρά υποδέχομαι στην Ελλάδα το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τον κ. Ban Ki-moon. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στη χώρα μας, ύστερα από πάρα πολλά χρόνια.

Θα ήθελα με την ευκαιρία να υπογραμμίσω τη σημασία που δίνει η Ελλάδα σε αυτό τον Οργανισμό, στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, του οποίου η χώρα μας είναι ιδρυτικό μέλος. Έχουμε μια μακρά, πολυετή συνεργασία και παράδοση, μια πολύπλευρη συνεργασία, πάντα προσηλωμένη στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης