Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

24.11.09

Διπλό, σαφές, μήνυμα, προς την Τουρκία και την ΠΓΔΜ, στην μεν πρώτη να υλοποιήσει τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, στη δε δεύτερη να εγκαταλείψει το ιδεολόγημα του «Μακεδονισμού», γιατί θα έχει υψηλό κόστος για την ίδια, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μήνυμα που αποκτά ιδιαίτερη σημασία ενόψει των διεργασιών στην ΕΕ για τις σχέσεις των γειτονικών μας χωρών με την Ένωση.

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ κ. GEORGI PURVANOV ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
Εξοχώτατε Κύριε Πρόεδρε,

Εκ μέρους του ελληνικού λαού, καλωσορίζω το φίλο Πρόεδρο της Βουλγαρίας στην Αθήνα. Διατηρώ ζωντανή την ανάμνηση της τελευταίας επίσκεψής μου στη Βουλγαρία, το Φεβρουάριο του 2007 και της θερμής υποδοχής που μου επιφυλάξατε.

Στην Σοσιαλιστική Διεθνή συζητήσαμε την κρίση που περνάει η ανθρωπότητα, η οποία δεν είναι μια απλή οικονομική κρίση, είναι και μια κρίση οικολογική, μια κρίση ενεργειακή, μια κρίση κοινωνική, ακόμα και κρίση των θεσμών μας, της δημοκρατίας.


Και έχουμε διαπιστώσει όλοι ότι δεν αρκεί απλώς, να περιμένουμε παθητικά να ξεπεραστεί αυτή η κρίση και να επανέλθουμε σε μια προηγούμενη κατάσταση. Χρειάζεται τώρα να προωθήσουμε τομές, μεγάλες αλλαγές, μια διαφορετική πορεία στην παγκόσμια οικονομία, κοινωνία, στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ, ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

· Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα συναντηθεί αύριο, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, στις 12:45 μ.μ., με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Georgi Parvanov. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας. (Μέγαρο Μαξίμου)
· Στις 2:30 μ.μ., ο Πρωθυπουργός, θα συναντηθεί και θα έχει γεύμα εργασίας με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας, Jose Luis Zapatero. (Εστιατόριο Μουσείου Ακρόπολης)

Συνάντηση της Αντιπροέδρου της Βουλής με τον Πρέσβη της Ουγγαρίας

Τη συνέχιση της εποικοδομητικής συνεργασίας που χαρακτηρίζει τις σχέσεις των Κοινοβουλίων Ελλάδας και Ουγγαρίας επαναβεβαίωσαν κατά τη συνάντησή τους η Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κυρία Ροδούλα Ζήση και ο Πρέσβης της Ουγγαρίας κ. Joseph Toth.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας κ. Georgi Parvanov στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα μας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από ελληνικής πλευράς ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γρηγόρης Νιώτης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Θάνος Παπαϊωάννου και ο Ειδικός Γραμματέας κ. Νίκος Παπασπύρου. Τη Βουλγαρική Αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας κ. Marin Raykov, o Πρέσβης της Βουλγαρίας στην Ελλάδα κ. Andrei Karaslavov, ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας κ. Krassimir Stoyanov, ο Γραμματέας Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας κ. Goran Yonov, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Nikola Kolev και η Γραμματέας Τύπου της Προεδρίας κα Boyka Bashlieva.

Ακούστε Ζωντανά Vouli.Net-Live Radio

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ κ.κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ GEORGI PARVANOV ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 24.11.2009

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Θέλω να εκφράσω την ιδιαίτερη χαρά μου που υποδέχομαι σήμερα, στην Αθήνα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, κ.Παρβάνοφ. Κατά τη συνάντησή μας, επιβεβαιώσαμε την άριστη συνεργασία των δύο χωρών μας σε όλα τα επίπεδα, προσδίδοντάς της νέα δυναμική στο πλαίσιο, πλέον, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι προοδευτικές και σοσιαλιστικές δυνάμεις έχουν μεγάλη ευθύνη να προχωρήσουν μπροστά και να είναι φορείς αλλαγής σήμερα που το σύστημα απέτυχε, τόνισε ο πρωθυπουργός, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην πρωινή συνεδρίαση του Συμβουλίου της Διεθνούς που διεξάγεται στον Άγιο Δομίνικο.


ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ
ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ
ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΟΜΙΝΙΚΟ


Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης