Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

11.12.09

* Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα μιλήσει αύριο, Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, στις 7:00 μ.μ., στο Ζάππειο Μέγαρο, σε εκδήλωση που διοργανώνεται από την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ), ύστερα από πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι κοινωνικών, παραγωγικών φορέων και πολιτικών δυνάμεων της χώρας, στο πλαίσιο της κοινωνικής διαβούλευσης που έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός για την πολύπλευρη κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα και τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία και συγκεκριμένα, την οικονομία, το παραγωγικό μοντέλο, την αξιοπιστία της λειτουργίας του κράτους, την εμπιστοσύνη των ευρωπαίων εταίρων μας και πάνω απ’ όλα τη ζωή, την καθημερινότητα και την προοπτική των Ελλήνων. *Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών Αρχηγών, κατόπιν εισήγησης του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, στο προεδρικό μέγαρο, την προσεχή Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου και ώρα 13:30 μ.μ. με θέμα «Διαφάνεια και καταπολέμηση της Διαφθοράς».Στη σύσκεψη θα μετάσχουν: ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Α. Σαμαράς, η Γενική Γραμματέας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. κα Α. Παπαρήγα, ο Πρόεδρος του Λ.Α.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ κ. Α. Τσίπρας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ CNBC ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ CAROLINE CIMENTI

C. CIMENTI: Κύριε Πρωθυπουργέ, αυτή ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για τη χώρα σας. Στην αρχή της εβδομάδος, μειώθηκε ο βαθμός της πιστοληπτικής σας αξιολόγησης, ενώ το έλλειμμα του προϋπολογισμού σας βρίσκεται στο 12% του ΑΕΠ. Το επόμενο έτος, το συνολικό χρέος αναμένεται να φθάσει στο 125% του ΑΕΠ. Τι θα κάνετε; Ποια είναι τα σχέδιά σας;

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι, 11.10.2009, τον Βοηθό Συνήγορο του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού κ.Γιώργο Μόσχο και 9μελή Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου μη κυβερνητικών οργανώσεων για την Παρακολούθηση της Εφαρμογής της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού στην Ελλάδα.

Η Συντονιστική Επιτροπή των 9 Φορέων απαρτίζεται από τους:

- κ.Λάμπρο Κανελλόπουλο-Πρόεδρο και κ.Ηλία Λυμπέρη-Διευθυντή Ενημέρωσης της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβη της Ιταλίας


Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος συναντήθηκε χθες με τον Πρέσβη της Ιταλίας κ. Gianpaolo Scarante.
Ο κ. Πρόεδρος αναφέρθηκε στις άριστες διμερείς σχέσεις και διαβίβασε στον Πρόεδρο της Ιταλικής Βουλής κ. Gianfranco Fini ευχαριστίες για το συγχαρητήριο μήνυμά του με την ανάληψη των καθηκόντων του. Αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση, δήλωσε ότι θα προγραμματίσει την επίσκεψή του στην Ρώμη προσεχώς, στο πλαίσιο των συνολικών υποχρεώσεών του, προς περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο Κοινοβουλίων, στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται η συγκρότηση της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ιταλίας.

Η νέα ελληνική Κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά την ευθύνη που έχει αναλάβει, για να βελτιώσει την ελληνική οικονομία, να εκσυγχρονίσει τον δημόσιο τομέα και να καταπολεμήσει χρόνια προβλήματα, όπως η διαφθορά και οι πελατειακές σχέσεις, ώστε να εξασφαλίσει μια υγιή και βιώσιμη οικονομία με έναν προϋπολογισμό που θα μειώσει το έλλειμμα.

ΔΗΛΩΣΗ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης