Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15.1.10

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΔΙΟΔΟΥ ΞΑΝΘΗΣ - ZLATOGRAD

Αθήνα 15 Ιανουαρίου 2010


Φίλες και φίλοι, είναι ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι εδώ, με τον φίλο Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Borissov Boyko, με τον οποίο πρωτοσυναντηθήκαμε πριν από λίγες εβδομάδες στις Βρυξέλλες και η πρώτη κουβέντα του ήταν να ανοίξουμε αυτό το δρόμο μεταξύ των δύο χωρών μας.

Αυτός ο δρόμος συμβολίζει ότι, σε αυτή τη νέα Ευρώπη που φτιάχνουμε, γκρεμίζουμε τα τείχη που μας είχαν απομονώσει και ανοίγουμε νέους δρόμους συνεργασίας, ειρήνης, φιλίας και ανάπτυξης.

Εδώ, στον Άγιο Κωνσταντίνο, στην Ξάνθη, θέλω να καλωσορίσω όλους, αλλά να τονίσω ότι είναι και σημαδιακή η χρονιά, διότι φέτος γιορτάζουμε τα 130 χρόνια των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας.

Ο σταθμός Θερμών - Zlatograd είναι ένας νέος σταθμός. Έχουμε ήδη τρεις συνοριακούς σταθμούς, Προμαχώνα, Ορμένιο, Εξοχή, ενώ σύντομα θα υπάρξει και μια τέταρτη δίοδος ήπιας κυκλοφορίας στον Κυπρίνο, έξω από την Κομοτηνή, που πρόκειται να δοθεί στην κυκλοφορία εντός των επόμενων μηνών.

Το σημερινό βήμα δείχνει πόσο έχουν εμβαθυνθεί οι σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών μας, των δύο λαών μας, που πάντα ήταν άριστες, αλλά τώρα ανοίγονται νέες προοπτικές. Αυτή η περιοχή αναβαθμίζεται με αυτά τα έργα, αυτή η όμορφη περιοχή, με τις κοινές μας παραδόσεις, αλλά και τους διαφορετικούς πολιτισμούς και θρησκείες και ανοίγει δρόμους για ανάπτυξη, για εμπόριο, αλλά και για έναν τουρισμό υψηλής ποιότητας, αυτόν της πράσινης ανάπτυξης, τον πράσινο τουρισμό.

Αυτή η περιοχή θα μπορούσε, και αυτός είναι ο στόχος μας, να έχει υψηλού επιπέδου τουρισμό, φέρνοντας έσοδα στους πολίτες μας και των δύο χωρών, συνδέοντας από το χιονοδρομικό στο Παμπόροβο, μέχρι και τις θάλασσες της Βόρειας Ελλάδας.

Αυτός ο σταθμός συμβολίζει και κάτι ακόμα, την όλο και μεγαλύτερη ανάγκη μιας κοινής φωνής, όχι μόνο Ελλάδας - Βουλγαρίας, αλλά και όλων των Βαλκανίων, όλων των Βαλκανικών λαών. Μία κοινή φωνή, για να προωθήσουμε τα συμφέροντά μας, των λαών μας, στη νέα αρχιτεκτονική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από κοινού να προωθήσουμε το στόχο της ένταξης και των υπολοίπων Βαλκανικών χωρών, βάζοντας ως στόχο το 2014, δηλαδή 100 χρόνια μετά από τον κύκλο της αστάθειας και των πολέμων που υπήρξαν στην περιοχή μας. Και γι’ αυτό το στόχο, είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα και η Βουλγαρία θα συνεργαστούν πολύ στενά.

Προσβλέπω Boyko, αγαπητέ μου φίλε, στη στενή μας συνεργασία, για να μπορούμε να βοηθήσουμε τους λαούς μας, την περιοχή μας, και είμαι σίγουρος ότι σήμερα είναι ημέρα χαράς για όλους.

Και πάλι σας καλωσορίζω. Καλή συνέχεια σ' αυτή την ωραία συνεργασία που ξεκινάμε σήμερα για την περιοχή. Να είστε καλά.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης