Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

28.2.10

Πρόταση για Ταμείο Στήριξης Ελλάδας.

Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2010

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος διατύπωσε την πρόταση για δημιουργία Ταμείου Στήριξης της Ελλάδας με την εθελοντική προσφορά και πολιτών της χώρας, αλλά και Ελλήνων της διασποράς, που αναζητούν τρόπους συμβολής τους στην προσπάθεια εξόδου της πατρίδας μας από την πολύ δυσχερή θέση που έχει περιέλθει.



Σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα το πρωί στο τηλεοπτικό κανάλι ΜEGA, ο κ. Πετσάλνικος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είμαστε σε μία εξόχως δυσχερή κατάσταση, από την οποία πρέπει να βγούμε στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις, τις δικές μας προσπάθειες και θυσίες. Μην περιμένουμε ότι θα μας σώσουν κάποιοι άλλοι. Δεν ζητούμε ούτε ελεημοσύνη από τους εταίρους μας, ούτε τα χρήματά τους. Εκείνο που ζητούμε, βεβαίως στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι η αλληλεγγύη προς την Ελλάδα που βρίσκεται επίμονα στο επίκεντρο των κερδοσκόπων των παγκόσμιων αγορών. Πρέπει να βγούμε από την κρίση, και θα βγούμε από τα αδιέξοδα αυτά, αρκεί να τηρήσουμε απαρέγκλιτα τους στόχους του προγράμματος για τη σταθερότητα και ανάπτυξη που έχει καταθέσει η χώρα μας. Τα μέτρα θα πρέπει να είναι αποτελεσματικά και οι τελικές αποφάσεις θα πρέπει να είναι δικές μας και να ληφθούν τώρα».



Δημιουργία Ταμείου Στήριξης Ελλάδας

Πέραν αυτού, ο Πρόεδρος της Βουλής γίνεται αποδέκτης επιστολών, τηλεφωνημάτων και e-mail από συμπατριώτες μας, που του γνωστοποιούν την αγωνία και τη διάθεση να συμβάλλουν σε μία πανεθνική προσπάθεια. Χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε:

«Η Ελλάδα δεν έχει μόνο τους φοροφυγάδες και τους εισφοροδιαφεύγοντες. Η Ελλάδα έχει πάρα πολλούς ανθρώπους με ευαισθησίες και φιλότιμο, οι οποίοι καθημερινά με ρωτούν πώς μπορούν να βοηθήσουν με τις όποιες δυνάμεις τους, από το υστέρημά τους ή από το περίσσευμά τους, αλλά δεν ξέρουν πώς να βοηθήσουν. Γι αυτό θεωρώ ότι θα ήταν θετικό να δημιουργηθεί ένα Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας με την εθελοντική προσφορά της κοινωνίας και των πολιτών. Είναι ενδεικτική η ευαισθησία και η διάθεση προσφοράς των συμπατριωτών μας Ελλήνων της διασποράς».

Ο Πρόεδρος της Βουλής συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι:

«Το Ταμείο αυτό πρέπει να στηρίζεται στην αυθόρμητη διάθεση προσφοράς εκ μέρους των πολιτών». Ο κ. Πετσάλνικος θύμισε τη δήλωση του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Κέννεντυ, ο οποίος είχε πει: «Μην σκέφτεσαι καθημερινά μόνο τι κάνει η πατρίδα σου για σένα, σκέψου τι μπορείς να κάνεις και εσύ για την πατρίδα σου».

Όπως ανέφερε ο κ. Πετσάλνικος το Ταμείο αυτό θα μπορούσε να διευθύνεται από μία προσωπικότητα υπερκομματική, ευρύτατης αποδοχής, που θα πλαισιώνεται επίσης, από πρόσωπα κύρους πέρα και πάνω από πολιτικές παρατάξεις και κόμματα. Οι δε προσφορές των πολιτών θα μπορούσαν να διατεθούν π.χ. αποκλειστικά για τη μείωση του δημόσιου χρέους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, σε άλλη συνέντευξή του, σε ραδιόφωνο της περιφέρειας, επισήμανε ότι οι βουλευτές και φυσικά ο ίδιος θα μπορούσαν να συμβάλλουν με την εισφορά τους, στέλνοντας πρώτοι το μήνυμα της ανάγκης για συσστράτευση προκειμένου να βγει η χώρα απ’ την κρίση.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης