Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15.6.10

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΚΙΝΑΣ κ.Z.DEJIANG ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΤΗΣ ΛΑ?ΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ κ.ZHANG DEJIANG
ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ
ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

15.6.2010



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι, 15.6.2010, με τον Αντιπρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ.Zhang Dejiang. Τον Κινέζο Αντιπρόεδρο συνόδευαν ο Υπουργός Μεταφορών της Κίνας κ.Λι Σεγκλίν, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Κίνας, ο αναπληρωτής Γεν.Γραμματέας του Κρατικού Συμβουλίου, ο Υφυπουργός Βιομηχανίας, ο βοηθός Υπουργός Εμπορίου, ο πρέσβυς της Κίνας στην Ελλάδα και άλλοι θεσμικοί φορείς και υπηρεσιακοί παράγοντες.





ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αξιότιμε κύριε Αντιπρόεδρε και αγαπητέ φίλε, αξιότιμα μέλη της αντιπροσωπείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κύριε Πρέσβη,



Είναι μεγάλη μου χαρά να σας υποδέχομαι σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο. Η παρουσία σας υπογραμμίζει τις άριστες σχέσεις της Ελλάδος με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Σχέσεις ιστορικές με στέρεα θεμέλια και με ανοδική πορεία.



Δύο μεγάλοι αρχαίοι πολιτισμοί, ο ελληνικός και ο κινεζικός, συναντώνται σε μια εγκάρδια συνεννόηση και σε μια σχέση στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας. Οι σχέσεις μας είναι πάρα πολύ καλές, οι προοπτικές ανάπτυξης παραπέρα των σχέσεών μας είναι επίσης καλές. Σας καλωσορίζω και εύχομαι να έχουμε καλή συνεργασία.





Z.DEJIANG: Πρώτα απόλα θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μας ευχαριστίες για τον πολύτιμο χρόνο που μας διαθέτετε και την εγκάρδια υποδοχή που επιφυλάξατε για μένα και τα μέλη της αντιπροσωπείας μας.

Με αυτή την ευκαιρία, να μου επιτρέψετε να σας μεταφέρω τους εγκάρδιους χαιρετισμούς και ευχές του Κινέζου Προέδρου κ.Ηu Jintao.



Είστε ο παλαιός πολιτικός με μακρά θητεία στην πολιτική, επίσης είστε ο παλαιός πολεμιστής του αντιφασιστικού αγώνα, καθώς επίσης είστε και ο παλαιός φίλος του κινεζικού λαού. Συμβάλλατε σημαντικά για πολλά χρόνια στην ανάπτυξη των διμερών μας σχέσεων.



Ειδικότερα, θα ήθελα να αναφερθώ στο 2008, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όταν παραβρεθήκατε ο ίδιος τόσο στην Τελετή Αφής, όσο και στην Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην κινεζική πλευρά. Αυτό αντανακλά τη φιλία και την αγάπη σας προς την Κίνα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.



Ειδικότερα, μετά την έκρηξη της διεθνούς χρηματοοικονομικής κρίσης, όταν ο κινεζικός όμιλος ναυτιλίας Cosco συμμετείχε στην αξιοποίηση και εκμετάλλευση του λιμανιού του Πειραιά, εσείς φροντίσατε και προωθήσατε ο ίδιος αυτό το έργο.-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης