Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22.6.10

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ, JOSE SOCRATES, ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ JOSE SARAMAGO

Αθήνα, 21 Ιουνίου 2010





Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, απέστειλε σήμερα προς τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Jose Socrates, το ακόλουθο συλλυπητήριο τηλεγράφημα, για τον θάνατο του νομπελίστα Jose Saramago:



Με βαθύτατη λύπη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Jose Saramago, ενός από τους πιο αναγνωρισμένους συγγραφείς της Πορτογαλίας.

Όπως επιβεβαίωσε και η δίκαιη απονομή του βραβείου Νόμπελ, η προσφορά του στην παγκόσμια λογοτεχνία ήταν αξιοσημείωτη. Παράλληλα, η προσωπική του ενασχόληση με την πολιτική αποτέλεσε ένα λαμπρό παράδειγμα ενός σπουδαίου δημιουργικού συγγραφέα που ήταν ταυτόχρονα και ενεργός πολίτης.

Μαζί με τη σύζυγό μου είχαμε τη χαρά να τον συναντήσουμε το 2002 στο πλαίσιο της 9ης τακτικής Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του Μεσογειακού FORUM, στην Ελλάδα.

Το αστείρευτα ικανό και εφευρετικό μυαλό του Jose Saramago θα λείπει από όλους όσοι αναζητούν στη λογοτεχνία την έμπνευση και τη διαφώτιση.

Για την απώλειά του εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια.



· Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, και η σύζυγός του Άντα, απέστειλαν συλλυπητήριο τηλεγράφημα για το θάνατο του Jose Saramago και στη σύζυγό του, Pilar del Rio.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης