Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

2.6.10

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Η παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εδώ στην Αθήνα, αποτελεί ισχυρή ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στις θυσίες του ελληνικού λαού, έτσι ώστε να κατακτήσει η χώρα την αξιοπιστία της, να δημιουργήσει μια βιώσιμη οικονομία με διαφάνεια, με προστασία του εισοδήματος και των συντάξεων, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μετά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ.




Ο πρωθυπουργός είπε ότι, πέραν της οικονομικής κρίσης που αφορά όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τη διεθνή και ευρωπαϊκή οικονομία, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συζήτησε το πώς θα συντονιστούν οι προσπάθειες, ώστε η Ευρώπη να βγει από την κρίση πιο ανταγωνιστική, έχοντας μπει σε αναπτυξιακή τροχιά και στην πράσινη ανάπτυξη.


Επίσης, συζήτησαν τα ζητήματα της περιοχής, όπου ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Μπούζεκ για τις προσπάθειες επίλυσης του θέματος του ονόματος με την ΠΓΔΜ, για την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Ελλάδα και τις προσπάθειες που γίνονται για την ανοικοδόμηση μιας νέας σχέσης βασισμένη στις αρχές της καλής γειτονίας και της εδαφικής ακεραιότητας.


Ο πρωθυπουργός επίσης συζήτησε με τον κ. Μπούζεκ, το θέμα που έχει προκύψει με το απευθείας εμπόριο ΕΕ και κατεχομένων στην Κύπρο, ενώ εξέφρασε ακόμα μια φορά την αμέριστη υποστήριξή του στις προσπάθειες του Προέδρου Χριστόφια.


Η πρόταση του κ. Παπανδρέου για την ένταξη των δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ με καταληκτική ημερομηνία το 2014, πάντα με τις προϋποθέσεις που θέτει η Ευρώπη, όπως είπε ο πρωθυπουργός, συζητήθηκε επίσης στη συνάντηση των δυο ανδρών.


Ο πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας ότι, όπως βλέπει και ο ίδιος ο κ. Μπούζεκ, η Ελλάδα είναι ασφαλής και φιλόξενος τόπος για τον Τουρισμό: Χρειάζεται να το μεταφέρουμε αυτό καθώς έγινε υπερπροβολή ορισμένων αρνητικών εικόνων από τις κινητοποιήσεις σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.


Έρχομαι από την Ευρώπη με μήνυμα αλληλεγγύης. Η Ελλάδα δεν είναι μόνη, είπε από τη μεριά του ο κ. Μπούζεκ, ο οποίος πρόσθεσε, ότι η κυβέρνηση έχει να επιτελέσει ηράκλειο έργο, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα επιτύχει.


Ο κ. Μπούζεκ είπε ότι τα μέτρα είναι σαν τα φάρμακα, πικρά αλλά απαραίτητα. Υπενθύμισε τη δική του δράση ως μέλος του πολωνικού συνδικάτου "Αλληλεγγύη" στη διάρκεια της δεκαετίας του '80 και είπε ότι, στη διάρκεια της δεκαετίας του '90, η Πολωνία κατέβαλε σκληρές προσπάθειες προκειμένου να ενταχθεί στην ΕΕ.


Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καλωσόρισε το πρόγραμμα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι είναι ένδειξη υπευθυνότητας εκ μέρους της Ελλάδας και προσθέτοντας ότι δεν θα είναι εύκολο αλλά είναι αναγκαίο.


Τέλος, ο κ. Μπούζεκ είπε ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα, προσθέτοντας ότι υπάρχει ένταση η οποία όμως συνοδεύει πάντα τις μεταρρυθμίσεις.


-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης