Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22.7.10

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ‘ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ κ.ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 
    
  22.7.2010

   

   

    ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Kύριε Πρόεδρε, χαίρομαι που σας βλέπω.

    Σας παρακολούθησα.

   

    Φ.ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, εγώ ήρθα να σας δω για να σας ανακοινώσω και επισήμως την ίδρυση του Κόμματος ‘Δημοκρατική Αριστερά’.

    Είναι μια καινούργια πολιτική δύναμη, η οποία προτάσσει τον χαρακτηρισμό ‘Δημοκρατική’, ακριβώς γιατί θέλει να προσδιορίσει και τη δραστηριότητα, με αναφορά σταθερή και αταλάντευτη, κύριε Πρόεδρε, στη δημοκρατία.

    Γιατί θεωρούμε ότι το πλαίσιο της δημοκρατίας, την οποία διεκδικούμε όλοι μας - διευρυνόμενη συνεχώς και εμβαθυνόμενη - είναι εκείνο που μπορεί να καθιστά αποτελεσματικούς, χρήσιμους και ωφέλιμους τους αγώνες της αριστεράς, την οποία έχω την τιμή να υπηρετώ.

    Και ήρθα και επισήμως, τυπικά να σας ανακοινώσω την ίδρυση του Κόμματος.

   

    ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστώ πολύ που με σκεφθήκατε και εύχομαι κάθε επιτυχία. Δύσκολο έργο βέβαια, αλλά εσείς είστε δοκιμασμένος σε αγώνες.

   

    Φ.ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Ευχαριστώ πολύ. Κύριε Πρόεδρε, θεωρούμε ότι υπάρχει ανάγκη να λειτουργήσει ορθά το πολιτικό σύστημα, το οποίο - σας το λέω όπως ακριβώς το αντιλαμβάνομαι - διαπιστώνω την αποσύνθεσή του.

    Και η ανασυγκρότησή του πρέπει να γίνει με όρους δημοκρατίας και βεβαίως - κατά τη γνώμη μας - με αλλαγή του περιεχομένου της πολιτικής. Μιας πολιτικής η οποία οδήγησε στη σημερινή κατάσταση, μέσα κυρίως από ένα πελατειακό κράτος, με αδιαφάνειες, με έντονο και σημαντικό το στοιχείο της διαφθοράς, που εκτός από το γεγονός ότι διασπαθίζει το δημόσιο αγαθό, τεμαχίζει και την ελληνική κοινωνία.

    Και θεωρούμε ότι η ενίσχυση των θεσμών της δημοκρατίας, με ανακαθορισμό βέβαια της πολιτικής προς όφελος των πολλών, των εργαζομένων αυτού του τόπου είναι το ζητούμενο. Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε να καταγράφεται το Κόμμα, του οποίου έχω την τιμή να ηγούμαι, τη ‘Δημοκρατική Αριστερά’. -

   

  

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης