Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

20.7.10

«Ημέρα δεινών», χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, τη σημερινή, επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, υποδεχόμενος σήμερα τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μάρκο Κυπριανού.


Ο κ. Κυπριανού έκανε λόγο για «μαύρη επέτειο» και σημείωσε ότι «δυστυχώς, 36 χρόνια μετά, ακόμη συζητούμε τα αποτελέσματα και το πώς θα τα αντιμετωπίσουμε και θα τα ανατρέψουμε». Ενημέρωσε δε τον κ. Παπούλια ότι το πρωί κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων στην Κύπρο, στο Άλσος Στρατού και πρόσθεσε ότι όλοι θυμούνται «τα τραγικά γεγονότα, τα οποία ζούμε, δυστυχώς, καθημερινά».

«Εσείς κι εμείς μαζί σας», παρενέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για να επισημάνει ο κ. Κυπριανού ότι το Κυπριακό παραμένει επί 36 χρόνια ανοικτό και στην κορυφή των συζητήσεων χάρη στη βοήθεια της Ελλάδας. «Δεν είναι λίγο πράγμα και χωρίς την συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού δεν θα μπορούσαμε να κρατάμε 36 χρόνια ανοικτό ένα τέτοιο πρόβλημα», σχολίασε ο κύπριος υπουργός.

Σχολιάζοντας ο κ. Παπούλιας τόνισε τη σημασία της αντίστασης του λαού της Κύπρου, γιατί, όπως είπε, «αν είχε υποκύψει ο λαός και μοιρολατρικά δεχόταν τα τετελεσμένα, δεν θα υπήρχε σήμερα δυνατότητα για την Ελλάδα να στηρίξει, μαζί σας, αυτό ακριβώς, το να δίνετε τη μάχη, μια σκληρή μάχη». Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε και στη στάση πολλών Ευρωπαίων, οι οποίοι, όπως υπογράμμισε, δεν καταλαβαίνουν το πρόβλημα. «Κανένας δεν μιλάει για στρατιωτική κατοχή», είπε χαρακτηριστικά.

«Εμείς θα τους θυμίζουμε ότι (σσ. το Κυπριακό) δεν είναι διμερές πρόβλημα, για την επίλυση μιας συνοριακής διαφοράς, αλλά είναι παραβίαση διεθνούς δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εμείς είμαστε ευγνώμονες στην Ελλάδα», ανταπάντησε ο κ. Κυπριανού.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης