Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6.10.10

Εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ στο Παλέρμο

Η Ελληνική Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) θα μεταβεί αύριο στο Παλέρμο προκειμένου να μετάσχει στις εργασίες του Μεσογειακού Φόρουμ και των Φθινοπωρινών Συνεδριάσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού, που θα πραγματοποιηθούν εκεί, από τις 8 έως τις 11 Οκτωβρίου 2010.

Η Αντιπροσωπεία αποτελείται από τους βουλευτές κ.κ. Πέτρο Ευθυμίου, Πρόεδρο Κ.Σ. ΟΑΣΕ (ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας), Ιωσήφ Βαλυράκη (ΠΑΣΟΚ Ν. Χανίων), Γιώργο Φλωρίδη (ΠΑΣΟΚ Ν. Κιλκίς), Παναγιώτη Καμμένο (ΝΔ Β΄ Αθήνας), Χρήστο Ζώη (ΝΔ Ν. Λαρίσης) και Μαυρουδή Βορίδη (ΛΑΟΣ Ν. Αττικής).



Το θέμα του Μεσογειακού Φόρουμ αφορά την Οικονομική, Πολιτισμική και Περιβαλλοντική συνεργασία στο χώρο της Μεσογείου. Οι Φθινοπωρινές Συνεδριάσεις θα ασχοληθούν με την καταπολέμηση του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Διαφθοράς, ενώ έχουν κληθεί ομιλητές, Υπουργοί, κοινοβουλευτικοί και εμπειρογνώμονες, οι οποίοι θα εισηγηθούν μέτρα για τη συνεργασία στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος στις χώρες-μέλη του ΟΑΣΕ.



Ο Πρόεδρος της Κ.Σ. του ΟΑΣΕ κ. Πέτρος Ευθυμίου, στο περιθώριο των εργασιών, θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών του Καζακστάν κ. Kanat Saudabayev (Προεδρεύων ΟΑΣΕ για το 2010), με τον Πρόεδρο του Ιταλικού Κοινοβουλίου κ. Gianfranco Fini, με τον Πρόεδρο της Γερουσίας της Ιταλίας κ. Renato Schifani, με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Κοινοβουλίου της Σικελίας κ. Francesco Cascio, με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας κ. Alfredo Mantica, με τον Πρόεδρο της Περιφέρειας της Σικελίας κ. Raffaele Lombardo, καθώς και με τους επικεφαλής Κοινοβουλίων Mεσογειακών Εταίρων της Συνέλευσης του ΟΑΣΕ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης