Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

2.12.10

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΟΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΣΤΑΝΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΟΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΣΤΑΝΑ
Αθήνα, 2 Δεκεμβρίου 2010







Η παρουσία της Ελλάδας στον ΟΑΣΕ είναι ιδιαίτερα σημαντική, και ως Προεδρία του ΟΑΣΕ, αλλά και φέτος, στη λεγόμενη τρόικα του ΟΑΣΕ, όπου καταφέραμε και προωθήσαμε πολύ σημαντικές αποφάσεις.

Προωθήσαμε τη λεγόμενη «Διαδικασία της Κέρκυρας», που ήταν καθοριστική στο να διαμορφώσει μια νέα αντίληψη για την ασφάλεια στην ευρύτερη Ευρώπη. Μια αντίληψη όχι αντιπαραθετική, αλλά συνεργασίας όχι μόνο μεταξύ των Ευρωπαίων, αλλά και των ευρύτερων παικτών της περιοχής. Και ήταν καθοριστικής σημασίας διότι συνέβαλε στην πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ για την αναβάθμιση των σχέσεων ΝΑΤΟ - Ρωσίας, κάτι πολύ σημαντικό για την ασφάλεια των πολιτών τόσων χωρών.

Παράλληλα, όπως πάντα, μπορούμε και προωθούμε τις διμερείς μας επαφές, και σε αυτή την περίπτωση σε μια περιοχή που ήταν, θα έλεγα, ξεχασμένη για την Ελλάδα, αλλά που έχει πολύ μεγάλη σημασία για τη χώρα μας, διότι είναι ένας κόμβος στον ενεργειακό χάρτη της υφηλίου.

Και βεβαίως, υπάρχουν πολλές δυνατότητες για συνεργασίες με περιοχές εδώ, με τις οποίες η Ελλάδα έχει ιστορικούς και πολιτικούς δεσμούς, στο χώρο των κατασκευών, του τουρισμού, της μεταποίησης, καθώς και στον αγροτικό τομέα. Είναι μια περιοχή που τρέφει πολύ σημαντικά και θετικά αισθήματα για τον Ελληνισμό και την Ελλάδα. Η παρουσία μας λοιπόν εδώ είχε ένα θετικό αποτέλεσμα, που μας επιτρέπει να επενδύσουμε στο μέλλον των σχέσεών μας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης