Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

11.3.11

Αθήνα, 11 Μαρτίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ





Η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο των αποφάσεων που πρόκειται να πάρουμε σήμερα, πρώτα απ’ όλα, για την οικονομική κρίση στην ευρωζώνη και, δεύτερον, φυσικά, για τη Βόρεια Αφρική.

Και στα δύο μέτωπα, η Ελλάδα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια. Όσον αφορά την οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη, είμαστε σε καλό δρόμο με το πρόγραμμά μας. Εμείς, έχουμε αναλάβει την ευθύνη, με επίπονες θυσίες, να κάνουμε την οικονομία μας βιώσιμη, αλλά τώρα χρειαζόμαστε ευρωπαϊκές αποφάσεις, ισχυρές ευρωπαϊκές αποφάσεις, για να ηρεμήσουμε τις αγορές.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στη Βόρεια Αφρική, η Ελλάδα υπήρξε πολύ δραστήρια στις ανθρωπιστικές προσπάθειες να εκκενωθούν και να μεταφερθούν πολλοί ξένοι υπήκοοι, δεκάδες χιλιάδες για την ακρίβεια, από τη Λιβύη, στις πατρίδες τους. Ακόμα και σήμερα, είχαμε μια επιτυχημένη συνεργασία με τους Ολλανδούς, τους οποίους βοηθήσαμε να απεγκλωβίσουν τρία μέλη των ενόπλων δυνάμεών τους και να τους φέρουν πίσω, στην Ολλανδία.

Εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, αλλά είναι πολύ σημαντικό ότι, σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση λαμβάνει αποφάσεις, ιστορικές αποφάσεις θα έλεγα, τόσο για τα χρηματοοικονομικά θέματα, τα ζητήματα της Ευρωζώνης, όσο βέβαια και για τη Βόρεια Αφρική και τη Λιβύη.

Σας ευχαριστώ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης