Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

11.4.11

Αθήνα, 11 Απριλίου 2011
Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθηκε σήμερα το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΒΕΑ), όπου παρακολούθησε την παρουσίαση της υπηρεσίας μίας στάσης για την Ίδρυση Επιχείρησης σε Μία Μέρα - Ένα Σημείο.



Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων τα εξής:



Συγχαρητήρια σ’ εσάς και σε όλους τους εργαζόμενους, γιατί πράγματι αυτό είναι ένα εθνικό έργο. Είναι ένα έργο εθνικής σημασίας, σε μια εποχή όπου όλοι θέλουμε την ανάπτυξη. Καταρρίπτουμε για μία ακόμα φορά έναν μύθο ότι, «στην Ελλάδα, δεν μπορούμε να κάνουμε μεγάλες αλλαγές».

Αυτή είναι μια μεγάλη αλλαγή, όσο απλή κι αν ακούγεται. Ακριβώς αυτή η απλοποίηση σπάει το παλιό σύστημα, το πελατειακό, το γραφειοκρατικό, το αδιαφανές, που ταλαιπωρεί τον Έλληνα πολίτη και, βεβαίως, τον Έλληνα επιχειρηματία.

Και ουσιαστικά, απελευθερώνει δυνάμεις που υπάρχουν στη χώρα μας. Γιατί αυτό είναι το θέμα, ότι υπάρχουν τεράστιες δυνάμεις στη χώρα μας, στους νέους, στους έμπειρους επιχειρηματίες και, όπως είπατε, και στον Ελληνισμό της Διασποράς.

Τώρα πια, δίνουμε τη δυνατότητα, να βγάλουν αυτή τη δημιουργικότητα και να την αξιοποιήσουν, όχι στο πώς θα βρουν το μέσο ή πώς θα αντιμετωπίσουν τη γραφειοκρατία, αλλά στο πώς θα δημιουργήσουν πραγματικά μέσα στην επιχείρησή τους, και ανταγωνιστικά, και με όφελος γενικότερα για τη χώρα.

Μπράβο σε όλους σας και καλή συνέχεια και στο επόμενο στάδιο.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης