Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

17.4.11

ANTIΦΩΝΗΣΗ

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

17.4.2011









Κύριε Δήμαρχε,



Υπάρχουν κάποια γεγονότα στην Ιστορία της ανθρωπότητας που οι λέξεις, όση δύναμη κι αν έχουν, δεν καταφέρνουν να αποδώσουν το μέγεθος και τη σημασία τους. Τέτοια στιγμή υπήρξε αναμφίβολα η Έξοδος των Ελεύθερων Πολιορκημένων.



Υμνήθηκε από ποιητές και ζωγράφους, ενέπνευσε διανοούμενους, πολιτικούς και απλούς πολίτες, συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη, άφησε ίχνος ανεξίτηλο σε κάθε ανάγνωση της πορείας του Ελληνισμού. Το μεγαλείο ψυχής των Μεσολογγιτών μεταδόθηκε στις πόλεις της Ευρώπης και της Αμερικής. Και θα συνεχίσει να συνιστά παράδειγμα πατριωτισμού, αυτοθυσίας και υπέρβασης των ανθρώπινων ορίων. Η απαράμιλλη αυταπάρνηση της Φρουράς και ολόκληρου του ηρωϊκού Μεσολογγίτικου λαού αποτέλεσαν και αποτελούν σημείο αναφοράς, βάση του εθνικού αυτοσεβασμού. Το μήνυμα της επετείου συμπυκνώθηκε στη φράση που έγραψε ένας μαθητής και που με συγκίνησε πολύ: "Να κλείσουμε στην ψυχή μας το Μεσολόγγι".





Φίλες και Φίλοι,



Σας συναντώ σήμερα ξανά με μεγάλη χαρά και ειλικρινή διάθεση να σας ακούσω. Γνωρίζω ότι, όπως όλοι μας, αγωνιάτε για την πορεία της πατρίδας που βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή, πολύπλευρη, βαθιά κρίση. Πολλά δεν εξαρτώνται από εμάς, αλλά από τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι ηγεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάποια, όμως, αποτελούν αποκλειστικά δική μας υποχρέωση: Όπως είναι ο εκσυγχρονισμός του κράτους, η εξυγίανση των δημοσιονομικών, η καταπολέμηση της μαύρης οικονομίας, η εμπέδωση κανόνων διαφάνειας, ισονομίας και ισοπολιτείας, η αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτείας. Η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει αλλαγές που λίγο καιρό πριν φαίνονταν αδιανόητες. Κάποιες από αυτές είναι οδυνηρές ή άδικες. Άλλες, ωστόσο, είναι αναγκαίες και δίκαιες.



Έχω πει και άλλες φορές, είναι ώρα, πιστεύω, για όλους μας, να κοιταχτούμε στον καθρέφτη. Δεν αρκεί απλώς ο καταλογισμός ευθυνών στους απέναντι ή η καταγγελία για τα σκουπίδια του γείτονα, όταν και το δικό μας σπίτι όζει. Για να έρθει η πραγματική αλλαγή, πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα μας. Όχι να ενοχοποιηθούμε, ούτε να θυματοποιηθούμε. Να συνειδητοποιήσουμε ότι εθνικό είναι το αληθές, όπως είπε ο μεγάλος μας ποιητής, ακόμη και αν πρόκειται για μια αλήθεια άβολη.



Ας αναλογιστούμε με αφορμή την Επέτειο της Εξόδου, αν έχουμε προσφέρει το μέγιστο των δυνατοτήτων μας στον τόπο μας, αν είμαστε κοντά σε εκείνους τους ελεύθερους ανθρώπους που έβαλαν πάνω από τη ζωή τους την «Ιερή Πόλη» του Μεσολογγίου, την πατρίδα όλων μας.



Σας ευχαριστώ.-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης