Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

25.5.11

Αθήνα, 25 Μαΐου 2011

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έγινε δεκτός σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο.



Στην αρχή της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχαν τον ακόλουθο διάλογο:



Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Καλημέρα, τι κάνετε;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Καλημέρα, κύριε Πρόεδρε.

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Χθες, είχατε μαραθώνιο συναντήσεων.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πράγματι, μαραθώνιο συναντήσεων. Και παρότι είχαμε πολύ πρόσφατα συναντηθεί, ήθελα να σας ενημερώσω γι’ αυτές τις επαφές που είχα με τους Αρχηγούς των άλλων κομμάτων, γιατί όπως και την άλλη φορά σας είπα - και το πιστεύω αυτό βαθιά - υπάρχει η ανάγκη μιας εθνικής συνεννόησης, σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή. Είναι κάτι, βέβαια, που επιδιώκω εδώ και καιρό. Αλλά σήμερα, η χώρα περνάει μια πολύ δύσκολη συγκυρία, σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο, και η κοινή βούληση να προχωρήσουμε μπροστά απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις, είναι ένα ισχυρό μήνυμα και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη.

Από τις συναντήσεις, εγώ έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι υπάρχει ουσιαστικός, κοινός τόπος σε πάρα πολλές προτάσεις, δημιουργικές, αναπτυξιακές, δίκαιες και αποτελεσματικές. Αυτό που χρειάζεται, όμως, είναι αυτά να ενταχθούν μέσα στους στόχους, με πολιτική βούληση όλων μας, ώστε να πετύχουμε να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα, που είναι τα ελλείμματα και το χρέος. Διότι, αν δεν το κάνουμε αυτό, η Ελλάδα θα βρεθεί πολύ σύντομα στο περιθώριο των ευρωπαϊκών εξελίξεων.

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Πράγματι, έτσι είναι, κύριε Πρωθυπουργέ, και για μένα. Και η ανησυχία μου η μεγάλη είναι το μεγάλο διακύβευμα της κοινωνικής συνοχής, που απαιτεί αυτή τη στιγμή εθνική συνεννόηση. Και βέβαια, τα ασθενή στρώματα της κοινωνίας πρέπει να ενισχυθούν, όπως είναι οι άνεργοι και νομίζω πως, σ’ αυτή την κατεύθυνση, κάτι κάνατε και ότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι χαμηλόμισθοι έχουν δώσει ό,τι ήταν να δώσουν. Αυτό πρέπει να το έχετε υπόψη σας στις νέες φορολογικές ρυθμίσεις που θα κάνετε.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Γι’ αυτό ακριβώς, με τις συζητήσεις που κάναμε, ζητάμε όλες τις πιο δημιουργικές - και όπως είπα - και δίκαιες προτάσεις, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο θέμα του ελλείμματος. Παράλληλα, όμως, να έχουμε και την ανάπτυξη και να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους, που πράγματι αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Και η εναλλακτική περίπτωση, βεβαίως, είναι αυτό που αντιμετωπίσαμε και πέρυσι, να πάει η Ελλάδα σε μία εποχή, που μπορεί ακόμα και να φτάσει και πάλι στο φάσμα της χρεοκοπίας, το οποίο βέβαια θα χτυπήσει, πρώτα και κύρια, τους αδύναμους.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης