Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4.5.11

AΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ GEUN HYE PARK - ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ
ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
4.5.2011



ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αξιότιμη κυρία Park, σας υποδεχόμαστε εσάς και την αντιπροσωπεία με πολλή χαρά, ιδιαίτερα σ’ένα έτος που γιορτάζουμε τα 50 χρόνια σύναψης των διπλωματικών σχέσεων της Ελλάδος με τη Δημοκρατία της Κορέας και περισσότερα από 50 χρόνια από τη λήξη του πολέμου, όπου Έλληνες συμμετείχαν μαζί με τον λαό σας στην προάσπιση της ανεξαρτησίας της χώρας.



Μας συνδέουν στενοί δεσμοί. Οι σχέσεις των χωρών μας είναι εγκάρδιες και νομίζω ότι έχουν περιθώριο περαιτέρω ανάπτυξης. Τα δικά σας ναυπηγεία κατασκευάζουν σημαντικό αριθμό ελληνικών πλοίων του εμπορικού στόλου αξίας δισεκατομμυρίων. Και σε διάφορους τομείς όπως είναι η τεχνολογία, που εκτιμάμε ότι είστε αρκετά προχωρημένοι, όπως είναι οι ήπιες μορφές ενέργειας, μπορούμε να συνεργαστούμε και να έχουμε αμοιβαίο όφελος.



Χαίρομαι γιατί βρίσκεστε εδώ και εύχομαι στον Πρόεδρό σας όλα τα καλά, με τον οποίο πιστεύω ότι θα συναντηθούμε ανταποδίδοντας την επίσκεψη που είχε κάνει στην πατρίδα μας. Καλωσορίσατε.





GEUN HYE PARK: Εξοχώτατε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την πολύ εγκάρδια υποδοχή που μας επιφυλάξατε. Είναι μεγάλη τιμή μου να επισκέπτομαι την Ελλάδα ως ειδική απεσταλμένη από τον Πρόεδρο της χώρας μου, στο πλαίσιο του εορτασμού της συμπλήρωσης 50 ετών διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών μας.



Είναι διπλή τιμή για μένα: πρώτον γιατί επισκέπτομαι τη γενέτειρα του δυτικού πολιτισμού, της φιλοσοφίας και της δημοκρατίας και δεύτερον, γιατί έχω την μεγάλη τιμή να σας γνωρίσω από κοντά. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είστε ένα πρόσωπο σεβαστό από όλους τους Έλληνες.







Η επίσκεψή μας αυτή, με την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας μας, αποσκοπεί αφενός μεν στην επιβεβαίωση της φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και αφετέρου στη βούληση της κυβέρνησής μας να εμβαθύνει και να διευρύνει τη σχέση μεταξύ των δύο χωρών.



Έχουμε την αποστολή να σας μεταβιβάσουμε την επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κορέας, ο οποίος σας στέλνει τους θερμότατους χαιρετισμούς του και σας παρακαλώ να τη δεχθείτε.





ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας ευχαριστώ πολύ.-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης