Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

10.5.11

AΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ.ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
10.5.2011




ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, πολύ χαίρομαι που σας βλέπω. Η Ελλάδα κάνει ένα δύσκολο αγώνα μέσα σε συνθήκες, πολλές φορές, απρόοπτες και ρευστές και σε διεθνές και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι όμως αυτός ο εθνικός αγώνας που πρέπει να συνεχιστεί για την αλλαγή της χώρας με αποφάσεις. Αποφάσεις για συνέχιση των αλλαγών για τις οποίες και θέλω να σας ενημερώσω.

Πολλά σενάρια ακούγονται περί της Ελλάδας και αυτό βέβαια δικαιολογημένα δημιουργεί ανησυχίες στον ελληνικό λαό. Η απάντησή μας πρέπει να είναι η επιμονή, η αποφασιστικότητα…



ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και η ψυχραιμία.



ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Και βεβαίως η ψυχραιμία στη συνέχιση αυτής της προσπάθειας. Εμείς έχουμε επιλέξει - όπως και όλους αυτούς τους 18 μήνες, χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος - να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές, που η συντριπτική πλειοψηφία κατανοεί ότι πρέπει να γίνουν στη χώρα μας για να φτιάξουμε μια βιώσιμη οικονομία, μια κοινωνία δικαίου. Και βεβαίως χρειάζεται και μια ευρύτερη συναίσθηση ενότητας, συμπαράστασης, για να μπορέσει αυτός ο τόπος να ορθοποδήσει.

Εμείς δίνουμε τον αγώνα μας και ξέρω ότι και η δικιά σας η συμπαράσταση σ’αυτή την εθνική προσπάθεια είναι πάντα ισχυρή.



ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το έχω πει ότι είναι εθνική προσπάθεια η οποία χρειάζεται πανεθνική συστράτευση. Δεν βγαίνει διαφορετικά.

Πολύ ενδιαφέρουσα είναι σήμερα μια ανταπόκριση από τη γερμανική εφημερίδα S?ddeutsche Zeitung την οποία θα πρέπει να διαβάσατε. Είναι θορυβημένη από τις διαρροές του Λουξεμβούργου. Και μάλιστα λένε ότι υπήρξαν Γερμανοί οι οποίοι έκαναν αυτές τις διαρροές. Είναι ενδιαφέρουσα αυτή η ανταπόκριση.-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης