Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

24.5.11

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
ΜΕ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

24.5.2011







Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε σήμερα, 24.5.2011, τους Σμηναγούς της Πολεμικής Αεροπορίας Σωτήριο Στράλη και Ιωσήφ Δασκαλομαρκάκη, που πέτυχαν την υψηλότερη διάκριση μεταξύ πληρωμάτων από 9 χώρες στο σχολείο ΤLP (Tactical Leadership Program) του ΝΑΤΟ στην Ισπανία, καθώς και τον Επισμηναγό Χαράλαμπο Εσκίογλου, που ψηφίστηκε ως ο καλύτερος εκπαιδευτής εναέριας μάχης σε 3 νατοϊκές εκπαιδευτικές σειρές.

Τους ιπτάμενους αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας συνόδευε ο Αρχηγός της Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Βασίλειος Κλόκοζας.





ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Αρχηγέ, καλωσορίσατε και συγχαρητήρια για τις επιδόσεις της Αεροπορίας μας.



ΑΝΤΙΠΤΕΡΑΡΧΟΣ Β.ΚΛΟΚΟΖΑΣ (Αρχηγός Αεροπορίας): Ευχαριστούμε πολύ, κύριε Πρόεδρε, και είναι μεγάλη τιμή για μας και για την Αεροπορία μας που μας δέχεσθε σήμερα.



Ο Αρχηγός της Αεροπορίας παρουσιάζει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τους τρεις αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας.





ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θερμά συγχαρητήρια. Συνεχίζετε τη μεγάλη παράδοση της Αεροπορίας μας και δείξατε ότι είναι υψηλό το επίπεδο της εκπαίδευσης, αλλά και το ανθρώπινο υλικό της Αεροπορίας μας. Όταν το είδα και το διάβασα με εντυπωσιάσατε και ήθελα να σας γνωρίσω. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό να πρωτεύετε μέσα σε τόσους αεροπόρους και μάλιστα και στους αεροπόρους της υπερδύναμης. Η μικρή Ελλάδα δείχνει ότι έχει ανθρώπινο υλικό, ικανότητες και αυτό μας κάνει αισιόδοξους.

Σήμερα είναι μια μέρα που είναι βεβαρημένη με τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, αλλά δείχνει ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση, όταν βασιζόμαστε σε ανθρώπους και σε ικανότητες σαν αυτές που επιδείξατε εσείς. Και πάλι θερμά συγχαρητήρια.



Β.ΚΛΟΚΟΖΑΣ: Ευχαριστούμε πολύ. Εγώ είμαι υπερήφανος που είμαι Αρχηγός τους, κύριε Πρόεδρε, και είναι αυτό που λέμε, ότι ο κύριος πολλαπλασιαστής ισχύος της Πολεμικής μας Αεροπορίας είναι οι άνθρωποι σαν αυτούς, οι αεροπόροι και οι τεχνικοί της. Αυτοί κάνουν την Αεροπορία μας και ξεχωρίζει σε κάθε συμμετοχή και σε κάθε άσκηση και σε επίπεδο ΝΑΤΟ και σε πολυεθνικές ασκήσεις που συμμετέχουμε, αποσπάμε πάντα τα συγχαρητήρια και τον θαυμασμό όλων.-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης