Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

1.6.11

* Στην Κέρκυρα βρίσκεται η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κα Ροδούλα Ζήση

Αθήνα, 1η Ιουνίου 2011

Στην Κέρκυρα βρίσκεται η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κα Ροδούλα Ζήση, όπου συμμετέχει, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, στις εργασίες της Επιτροπής για τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.



Καλωσορίζοντας τα μέλη της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, η κα Ζήση παρουσίασε τις ελληνικές προτεραιότητες και τις θέσεις της Βουλής επί της ευρωπαϊκής πολιτικής για τη μετανάστευση και το άσυλο. Ειδικότερα, χαρακτήρισε τη μετανάστευση ως πεδίο όπου δοκιμάζονται στην ουσία τους και απαιτούν λύση πλήθος προτάσεων που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην απόσταση ανάμεσα στο γραπτό δίκαιο και την κοινωνική συμμόρφωση, στην έκταση και ένταση της συνειδητοποίησης ότι ο κόσμος μας δεν είναι πλέον ο κόσμος των εγγύτερων ή ευρύτερων φυσικών συνόρων μας, αλλά περιλαμβάνει ολόκληρο τον κόσμο. Εξάλλου, η Αντιπρόεδρος της Βουλής χαιρέτισε το έργο της Επιτροπής για τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες του Συμβουλίου της Ευρώπης, ιδίως όσον αφορά στο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών -κυρίως για την πιο ευπαθή ομάδα των μεταναστών, τα παιδιά– στη μείωση της παράνομης μετανάστευσης και των εγκληματικών δραστηριοτήτων που συνδέονται με αυτήν και στη μέγιστη δυνατή ενσωμάτωση στις κοινωνίες των χωρών προορισμού. Τόνισε, επίσης, την ανάγκη μιας ολοκληρωμένης και πολύπλευρης προσέγγισης των σχετικών προβλημάτων, η οποία οφείλει να καλύπτει την εσωτερική διάρθρωση της χώρας, την οικονομική πολιτική, την πολιτική στην υγεία, τη δικαιοσύνη και την προστασία του πολίτη, την εκπαιδευτική πολιτική, τις κοινωνικές δομές, τη συνεργασία με άλλες χώρες υποδοχής αλλά και χώρες προέλευσης και διέλευσης.

«Οι προκλήσεις είναι μεγάλες, για την Ελλάδα και για την Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Ζήση, για να συνεχίσει: «η Ελλάδα παραμένει η κύρια πύλη εισόδου για την παράνομη μετανάστευση στην Ευρώπη και, συνεπώς, καλείται να επωμιστεί ένα βάρος φύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με το μέγεθος και τις οικονομικές της δυνατότητες. Δεν πρόκειται για ελληνικό πρόβλημα, αλλά για πρόβλημα που αφορά άμεσα στο μέλλον της Ευρώπης, το οποίο καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε με γνώμονα την ασφάλεια, αφενός και την προσήλωση στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αφετέρου».

Εξάλλου, η Αντιπρόεδρος της Βουλής είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους ομολόγους της των άλλων κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης πάνω στα θέματα των μεταναστευτικών και των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη. Η κα Ζήση τόνισε στους ομολόγους της την ανάγκη έμπρακτης αλληλεγγύης από τους εταίρους μας στην αντιμετώπιση αυτού του μείζονος σημασίας προβλήματος.

Από το Γραφείο της Αντιπροέδρου της Βουλής

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης