Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

27.6.11

Αθήνα, 27 Ιουνίου 2011
O Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο.

Στην αρχή της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, είπαν τα εξής:





Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Παναγιότατε, σας καλωσορίζω και είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς, κάθε φορά που έρχεστε στην Ελλάδα.

Αυτές τις δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας και τον Ελληνικό λαό, μας δίνετε δύναμη, γιατί μας εμπνέει και ο δικός σας αγώνας. Ένας αγώνας δύσκολος, παντοτινός, ένας αγώνας που δεν είναι μόνο για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά για ολόκληρη την Ορθοδοξία. Ένας αγώνας για τα δίκαια της Ορθοδοξίας, αλλά βεβαίως και ένας αγώνας που κάνετε για τη συνεργασία των πολιτισμών και των λαών, όπως και για τη μεγάλη υπόθεση της κλιματικής αλλαγής.

Μας εμπνέετε με τους δικούς σας αγώνες και τις προσπάθειές σας και είμαστε πάντα κοντά σας. Και αυτές τις στιγμές, η παρουσία σας εδώ, στην Ελλάδα, δίνει σε όλους μας τη δύναμη που χρειαζόμαστε, για να κάνουμε κι εμείς έναν πολύ δύσκολο αγώνα, ώστε να φύγει η Ελλάδα από την κρίση στην οποία βρίσκεται και να μπορέσει να ευημερήσει ο Ελληνικός λαός.

κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: Ευχαριστώ πάρα πολύ κ. Πρωθυπουργέ, για τα θερμά λόγια του καλωσορίσματός σας.

Μαζί με τους εν Χριστώ αδελφούς, ήρθαμε για τους Special Olympics εδώ, αλλά όχι μόνον. Ήταν και μία ευκαιρία να επικοινωνήσουμε και πάλι με την προσφιλή εξοχότητά σας, με τον Ελληνικό λαό ευρύτερα, με τους καλούς συνεργάτες σας και να φέρουμε την ευλογία και τη στοργή της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως προς τον Ελληνικό λαό, ο οποίος, όπως το είπατε ήδη, διέρχεται δύσκολες ημέρες. Η ευχή και η προσευχή μας είναι κοντά σας.

Είπα και χθες εις το Δημαρχείον του Αμαρουσίου, ότι περάσαμε ως γένος δυσκολότερες ημέρες, κάτω από δυσκολότερες συνθήκες και όμως ανταπεξήλθαμε, τα βγάλαμε πέρα. Και εύχομαι κι αυτή τη φορά, ο Ελληνικός λαός, με εθνική ομοψυχία, κάτω από την ηγεσίαν της Κυβερνήσεώς του, υπό την Προεδρίαν της εξοχότητός σας, να μπορέσει, όπως λέμε στην λαϊκή γλώσσα, να περάσει το ποτάμι.

Εμείς θα είμαστε πάντοτε κοντά σας, με την προσευχή μας. Και από την άλλη πλευρά, εμείς ευχαριστούμε ως Οικουμενικό Πατριαρχείο την Ελληνική Κυβέρνηση, για τη διαρκή μέριμνα και στοργή της για τα προβλήματα του Πατριαρχείου, για τα προβλήματα της εν Τουρκία Ομογενείας, για την εκπλήρωση της οικουμενικής αποστολής του Πατριαρχείου μας προς πάσαν κατεύθυνσιν, και στο θέμα των διαθρησκειακών διαλόγων, και στο θέμα των περιβαλλοντικών προσπαθειών μας.

Αισθανόμεθα ότι έχουμε πάντοτε την υποστήριξη και τη βοήθειά σας και είμεθα ευγνώμονες γι΄ αυτό. Ιδιαιτέρως θέλω να σας ευχαριστήσω διότι, προ ημερών που ομιλούσατε εις το Μέγαρον Μουσικής, αναφερθήκατε επαινετικά στις οικολογικές πρωτοβουλίες του Πατριαρχείου μας.

Και πάλι ευχαριστώ για όλα.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Να είστε καλά.

κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: Καλή δύναμη.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Καλώς ορίσατε και πάλι.

κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: Ευχαριστούμε και τα ΜΜΕ, που έχουν αυτό το ενδιαφέρον και την στοργή προς τα πράγματα που αφορούν το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης