Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.6.11

Συνάντηση της Ροδούλας Ζήση με μέλη της Γαλλικής Γερουσίας

Αθήνα, 9η Ιουνίου 2011

Συνάντηση της Ροδούλας Ζήση με μέλη της Γαλλικής Γερουσίας

Στα πλαίσια περιοδείας που πραγματοποιεί αντιπροσωπεία της Γαλλικής Γερουσίας στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κας Ροδούλας Ζήση είχε συνομιλίες με τον επικεφαλής της γαλλικής αντιπροσωπείας κ. Simon Sutour, παρουσία του πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Christophe Farnaud.



H Αντιπρόεδρος της Βουλής καλωσόρισε τη γαλλική αντιπροσωπεία αναφερόμενη στη σχέση αμοιβαίας φιλίας και συνεργασίας που μοιράζονται ιστορικά οι δύο χώρες, για να συνεχίσει: «η σχέση αυτή βασίστηκε ανέκαθεν πρωτίστως στον πολιτισμό, τις ιδέες και τα ιδανικά της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της ισότητας και της προόδου των λαών».

Στη συνέχεια, η κα Ζήση υπενθύμισε ότι για τη Γαλλία, όπως και για την Ελλάδα, είναι προφανής η απόλυτη ανάγκη έμπρακτης υποστήριξης μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωζώνης κατά την παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία. Για το λόγο αυτό, ζήτησε από τα μέλη της γαλλικής αντιπροσωπείας να συμβάλουν στη διαμόρφωση, εντός της Γαλλίας, μιας ευρωπαϊκής θέσης με βάση την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωζώνης, καθώς το πρόβλημα της δημοσιονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα είναι, στην ουσία του, πρόβλημα πολιτικό και ευρωπαϊκό.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Ζήση, «η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με τις προκλήσεις μιας νέας πολιτικής και οικονομικής κατάστασης σε παγκόσμιο επίπεδο. Καλείται να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των λαών της, να σταθεί στο ύψος που της αναλογεί βάσει της ιστορίας, του πολιτισμού και της παγκόσμιας συνεισφοράς της και να βρει κοινές λύσεις για τα κοινά προβλήματα που όλοι οι λαοί της Ένωσης αντιμετωπίζουν. Η θεμελιώδης αρχή της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Μπορούμε να υπερνικήσουμε τις δυσκολίες, εάν υπάρξει η αναγκαία πολιτική βούληση και συσπείρωση κατά τρόπο αποφασιστικό. Χρειάζεται, όμως, εγρήγορση, πολιτική βούληση, γενναιότητα και προσήλωση στα ιδανικά της πολιτικής πράξης και της δημοκρατίας».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης