Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

17.6.11

Ανακοινώθηκε το νέο υπουργικό σχήμα
Ανακοινώθηκε το νέο κυβερνητικό σχήμα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Θα ακολουθήσει στη 1 το μεσημέρι η ορκωμοσία των νέων υπουργών.

Το νέο υπουργικό σχήμα, έχει ως εξής:


*Αντιπρόεδροι της κυβέρνησης οι Θεόδωρος Πάγκαλος και Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αναλαμβάνει και το υπουργείο Οικονομικών με αναπληρωτές υπουργούς τους Φίλιππο Σαχινίδη και Παντελή Οικονόμου

*Στο υπουργείο Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης με υφυπουργό τον Πάρη Κουκουλόπουλο

*Διοικητικής Μεταρρύθμισης, (νέο υπουργείο), Δημήτρης Ρέππας με υφυπουργούς τους Ντίνο Ρόβλια και Παντελή Τζωρτζάκη

*Υποδομών, Γιάννης Ραγκούσης με υφυπουργό τον Γιάννη Μαγκριώτη

*Εξωτερικών, ο ευρωβουλευτής Σταύρος Λαμπρινίδης με αναπληρωτή υπουργό τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και υφυπουργό τον Δημήτρη Δόλλη

*Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, με υφυπουργό τον Κώστα Σπηλιόπουλο

*Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος με υφυπουργούς Μιχάλη Τιμοσίδη, Μάρκο Μπόλαρη και Χρ. Αηδόνη

*Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης με υφυπουργό τον Γιάνη Κουτσούκο

*Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής με υφυπουργό τον Μανώλη Όθωνα

*Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου με αναπληρωτή υπουργό το Νίκο Σηφουνάκη και υφυπουργό τον Γιάννη Μανιάτη

*Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης με αναπληρωτή υπουργούς τους Χάρη Παμπούκη και Σωκράτη Ξυνίδη και υφυπουργό τον Θάνο Μωραϊτη

*Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης με υφυπουργό τον Γιάννη Δριβελέγκα

*Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, με υφυπουργό τον Γιώργο Πεταλωτή

*Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος με υφυπουργό Τουρισμού τον Γιώργο Νικητιάδη

*Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου με αναπληρωτή τη Φώφη Γεννηματά και υφυπουργό την Εύη Χριστοφιλοπούλου

*Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Ηλίας Μόσιαλος

Με τη φράση "υπάρχει ελπίδα", για την έξοδο της χώρας από τη σημερινή δύσκολη κατάσταση, έκλεισε τη δευτερολογία του στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός αιτιολόγησε την αισιοδοξία του αναφερόμενος στο γεγονός ότι το χρέος γίνεται διαχειρίσιμο, το έλλειμμα μειώνεται, η ανάπτυξη, έστω και δειλά, έχει κάνει την εμφάνισή της, οι εξαγωγές αυξάνονται κλπ.

Δεν εξωραΐζουμε τα πράγματα πρόσθεσε και τόνισε ότι υπάρχουν πολλές δυσκολίες, αλλά το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να ξαναδώσει μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας, προκειμένου αυτή η ελπίδα να φθάσει στον ελληνικό λαό.

Προηγουμένως, ο κ. Παπανδρέου είχε τονίσει ότι αν δεν είχε υπογραφεί το μνημόνιο, η χώρα θα είχε χρεοκοπήσει μέσα σε τρεις ημέρες. Και αναφερόμενος στα περί εναλλακτικής λύσης που λέγεται ότι υπήρχε, τόνισε ότι η μείωση του ελλείμματος θα μπορούσε να γίνει (χωρίς το μνημόνιο) μόνο "αν κόβαμε όλους τους μισθούς από όλους τους υπαλλήλους". Τόνισε, πάντως, ότι το μνημόνιο δεν είναι ο στόχος, αλλά το φάρμακο.

Και σε ό,τι αφορά στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ανέφερε ότι πρέπει να βρεθεί μια νέα ισορροπία, η οποία θα λαμβάνει υπόψη τις αντοχές της κοινωνίας, το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Ο πρωθυπουργός απέρριψε τις αιτιάσεις σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύθηκε, αναλύοντας τα στοιχεία Ελλάδας και Πορτογαλίας, τονίζοντας ότι η διαπραγμάτευση, ακόμα και η επαναδιαπραγμάτευση γίνονται σε καθημερινή σχεδόν βάση. Και χαρακτήρισε ανεύθυνα όσα λέει η ΝΔ περί επαναδιαπραγμάτευσης από μηδενική βάση. Όπως ανέφερε, τον Μάρτιο έγινε διαπραγμάτευση των βασικών όρων και επετεύχθη μείωση του επιτοκίου και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής κι αυτό γιατί η χώρα είχε αποκτήσει αξιοπιστία.

"Είναι ώρα μάχης και δεν έχουμε την πολυτέλεια να φυγομαχήσουμε", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

"Θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο του καθήκοντος, μαζί με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ", είπε επαναλαμβάνοντας την εξαγγελία για σχηματισμό νέας κυβέρνησης και υποβολής αιτήματος για ανανέωσης της ψήφου εμπιστοσύνης από την Βουλή.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τα μεσάνυχτα της επόμενης Τρίτης αναμένεται να διεξαχθεί η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση. Αυτό έγινε γνωστό στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, καθώς, σύμφωνα και με τον Κανονισμό της Βουλής, απαιτείται να μεσολαβήσει χρονικό διάστημα 48 ωρών από την κατάθεση του αιτήματος από τον πρωθυπουργό και, έτσι, λογικά η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής προβλέπεται να ξεκινήσει την προσεχή Κυριακή το απόγευμα.

Πριν από τη συνεδρίαση της ΚΟ, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, με την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, τον υπουργό Άμυνας Ευ. Βενιζέλο, τον υπουργό Υποδομών, Δ. Ρέππα κ.α.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την προσέλευσή του στο Κοινοβούλιο ο κ. Παπουτσής δήλωσε: "Δεν έχω να σχολιάσω τίποτε από τα τεκταινόμενα. Είμαι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και έχω πλήρη συνείδηση της τιμής, της ευθύνης και της εντολής των πολιτών".

"Η πατρίδα έχει εκλεγμένη κυβέρνηση και πρωθυπουργό", τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

"Όλοι αυτοί που θέλουν να μας γυρίσουν πίσω στο 1965, πρέπει να αντιληφθούν ότι η χώρα έχει εκλεγμένο πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου", υπογράμμισε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης.

Ανάλογες δηλώσεις έγιναν από τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, ενώ ευθεία αναφορά στην "αποστασία" του 1965 έκαναν και άλλοι βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος (Ηλείας).

Παραιτήσεις Φλωρίδη, Νασιώκα

"Τιμώ το Κίνημά μας και τους αγώνες του, αλλά στη συγκεκριμένη, οριακή για τη χώρα, στιγμή, το Εθνικό Χρέος ηττήθηκε από το αρχηγικό και κομματικό συμφέρον. Έτσι, με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών, υποβάλλω την παραίτησή μου από βουλευτής" αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Φλωρίδης.

Στη συνέχεια, την παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής και ο βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ Έκτωρ Νασιώκας.

"Είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω για να ανατραπεί το σημερινό αδιέξοδο στο πολιτικό σύστημα", επικρίνοντας τις ηγεσίες των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων που συνεχίζουν, όπως είπε, "με γνώμονα το λαϊκισμό". Δείτε το σχετικό Video.

"Είμαστε υποχρεωμένοι να μείνουμε όρθιοι. Η χώρα θα βρει το δρόμο της. Δεν θα υπάρξει το παραμικρό κενό". Με τα λόγια αυτά σχολίασε την παραίτηση του βουλευτή Λάρισας Έκτορα Νασιώκα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

"Δεν υπηρετούμε την πατρίδα αποχωρούντες. Την υπηρετούμε από εδώ, που μας έστειλε ο λαός" υπογράμμισε από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης.

"Είμαστε δεσμευμένοι απέναντι στον λαό μέχρι τις προσεχείς εκλογές να εκτελούμε τις εντολές του" τόνισε με έμφαση ο κ. Κακλαμάνης. Δείτε σε Video τις δηλώσεις του Απ. Κακλαμάνη.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης