Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

13.7.11

Αθήνα, 13 Ιουλίου 2011

Παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής η ετήσια έκθεση της

Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών





Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α.Δ.Α.Ε.) κ. Ανδρέα Λαμπρινόπουλο, ο οποίος του παρέδωσε την Ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων της Αρχής για το έτος 2010.

Φ. Πετσάλνικος: «Να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των πολιτών»

Παραλαμβάνοντας την Έκθεση, ο Πρόεδρος της Βουλής, ανέφερε ότι θα διαβιβαστεί σε όλους τους βουλευτές τα κόμματα αλλά και στην Κυβέρνηση, καθώς όπως επισήμανε «η Αρχή Διαφύλαξης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, έχει έναν πολύτιμο ρόλο από την αρχή της λειτουργίας της, του να επαγρυπνεί και να προστατεύει το απόρρητο των επικοινωνιών. Αυτό στην ουσία, σημαίνει προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, προστασία της «σφαίρας» εκείνης που κανένας δεν έχει το δικαίωμα να επισέλθει και αφορά στο δικαίωμα του πολίτη να επικοινωνεί ελεύθερα και με ασφάλεια».

Ο κ. Πετσάλνικος τόνισε ότι «οι νέες τεχνολογίες εξελίσσονται με ραγδαία ταχύτητα και αυτό δημιουργεί και κινδύνους σε ό, τι αφορά στην ασφάλεια και το απόρρητο των επικοινωνιών» και ευχήθηκε οι κανονισμοί που έχουν θεσπιστεί και τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την ΑΔΑΕ, αλλά και η συνεχής επαγρύπνηση Αρχής, να αποδίδουν. «Ωστόσο -όπως ανέφερε- για να επιτευχθεί ο στόχος της απόλυτης προστασίας πολιτών και επικοινωνιών θα πρέπει όλοι μας, και η Κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες, και η ΑΔΑΕ αλλά και οι πολίτες, να εντείνουμε τις προσπάθειες μας προς την κατεύθυνση αυτή».

Α. Λαμπρινόπουλος: «Αναπτύχθηκε κουλτούρα ασφάλειας»

Ο Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, κ. Ανδρέας Λαμπρινόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής για την μέχρι τώρα βοήθειά του, επισήμανε ότι «η ΑΔΑΕ από το πρώτο έτος λειτουργίας της, δηλαδή το 2004, διαπίστωσε μια σημαντικότατη αύξηση των κινδύνων για τα ηλεκτρονικά δίκτυα. Εξαιτίας αυτού εκπόνησε αυστηρότατους κανονισμούς τους οποίους παρέδωσε στους παρόχους υπηρεσιών για εφαρμογή, ενώ παράλληλα ήλεγχε τακτικά κατά πόσο οι κανονισμού αυτοί εφαρμόζονται από τους παρόχους». Όπως ανέφερε ο κ. Λαμπρινόπουλος, «συν τω χρόνω, αναπτύχτηκε στους παρόχους αυτό που εμείς λέμε «κουλτούρα ασφάλειας», κάτι το οποίο δεν υπήρχε και για την οποία σήμερα ξοδεύουν σημαντικά ποσά για την ασφάλεια των δικτύων τους». Τέλος, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ ανέφερε πως με τα ανωτέρω μέτρα, σε συνδυασμό με ενημερωτικά φυλλάδια που έχουν διανεμηθεί στους πολίτες και αφορούν στην αυτοπροστασία τους, έχουν αρχίσει να αποδίδουν, καθώς, βάσει των στατιστικών στοιχείων της Αρχής, σημειώθηκε μια σημαντική υποχώρηση στις καταγγελίες των πολιτών.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης