Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

20.7.11

Αθήνα, 20 Ιουλίου 2011
Ενός λεπτού σιγή για την εισβολή στην Κύπρο

Ενός λεπτού σιγή, τήρησε σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, με τη συμπλήρωση 37 ετών από την εισβολή του «Αττίλα» στην Κύπρο, στη μνήμη των χιλιάδων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους.



Πρόεδρος Βουλής: «Είναι μια μαύρη επέτειος»

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, απευθυνόμενος στην Ολομέλεια δήλωσε:

«Πρόκειται για μια μαύρη επέτειο. Μια τραγωδία, που οδήγησε επί 37 χρόνια στην κατοχή του βόρειου τμήματος της Μεγαλονήσου. Μια τραγωδία που στοίχισε σε χιλιάδες ανθρώπους τη ζωή και προκάλεσε και προκαλεί ακόμη οδύνη. Ξεσπιτώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες Κύπριοι, Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι και είναι μοναδικό φαινόμενο, το ότι μετά από 37 χρόνια η Λευκωσία, είναι η μόνη πρωτεύουσα ευρωπαϊκού κράτους που διχοτομείται με τείχος, το τελευταίο τείχος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι μια μέρα που θυμίζει - γιατί τα αρνητικότατα αποτελέσματα εξακολουθούν και υπάρχουν καθημερινά - ότι πριν από 37 χρόνια, κατά παράβαση κάθε έννοιας και κάθε κανόνος του διεθνούς δικαίου, η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο».

Ο κ. Πετσάλνικος εξέφρασε την ευχή, να υπάρξει λύση στο Κυπριακό, τονίζοντας πως το ζήτημα αυτό αποτελεί βασική προτεραιότητα για όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας και για ολόκληρο τον ελληνισμό.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης