Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22.7.11

Αθήνα, 22 Ιουλίου 2011

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έγινε δεκτός σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
Στην αρχή της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος, είχαν τον ακόλουθο διάλογο:


Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Κύριε Πρωθυπουργέ, ιστορική στιγμή.
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ιστορική στιγμή.
Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Η Ευρώπη ξύπνησε.
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πολύ σωστά - πολύ σωστά. Βοηθήσαμε λίγο και την ξυπνήσαμε.
Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Βεβαίως.
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πολύ σημαντική ημέρα. Αποφάσεις ιστορικής σημασίας από την Ευρώπη. Μπορεί να πει κανείς ότι, μετά από ενάμιση χρόνο πολύ σκληρής δουλειάς και θυσιών του Ελληνικού λαού, υπάρχει μια πολύ μεγάλη δικαίωση. Έχουμε ένα χρέος πια που, παρά τις δυσκολίες, είναι διαχειρίσιμο, ένα πλαίσιο ασφάλειας για την Ελλάδα.
Παραμένουμε συνεπείς και αυτό νομίζω αξιολογήθηκε πολύ θετικά, για τη δική μας βούληση να αλλάξουμε τη χώρα. Και τώρα πια, είναι η ώρα να συνεχίσουμε αυτές τις αλλαγές, να προχωρήσουμε σε αυτές τις μεγάλες αλλαγές, για τις οποίες διψά ο Ελληνικός λαός, αλλά που ανοίγουν ουσιαστικές προοπτικές και για τη νέα γενιά.
Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Κύριε Πρωθυπουργέ, ήταν ένας πολύ σκληρός αγώνας. Ήταν ημέρες αγωνίας, πρέπει να πει κανένας, αλλά έφτασε η στιγμή πλέον που τώρα αρχίζει η δουλειά που πρέπει να γίνει και νομίζω ότι όλοι πρέπει να βάλουν πλάτη σε αυτή την προσπάθεια της ανάπτυξης, για την ανακούφιση του Ελληνικού λαού και της Ελλάδας.
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πράγματι.
Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Δεν μένουν περιθώρια πλέον, ούτε ανάπαυση στις δάφνες, οι οποίες μαραίνονται γρήγορα.
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ακριβώς. Γι' αυτό είπαμε κι εμείς, άμεσα δουλειά από εδώ και πέρα. Και όλοι μας, όλος ο Ελληνικός λαός.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης