Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

3.8.11

Αθήνα, 3 Αυγούστου 2011

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συνάντησε σήμερα στο γραφείο του τις αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Γυναικών, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σαγκάης, και τους αθλητές, Σπύρο Γιαννιώτη, που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στα 10 χλμ ανοιχτής θαλάσσης και ασημένιο μετάλλιο στα 5 χλμ ανοιχτής θαλάσσης, και Μαριάννα Λυμπερτά, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 10 χλμ ανοιχτής θαλάσσης, καθώς και τους προπονητές τους, και τον Πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Δημήτρη Διαθεσόπουλο.



Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τους αθλητές και τους συντελεστές για την επιτυχία και στη συνέχεια, είπαν τα εξής:

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Να ευχαριστήσουμε τα κορίτσια μας, που μας έκαναν όλους υπερήφανους. Μια τόσο ωραία επιτυχία, την είχαμε ανάγκη εδώ, στην Ελλάδα. Δείξαμε ότι οι Έλληνες μπορούν και, ιδιαίτερα οι γυναίκες, που μας έδωσαν το παράδειγμα. Και ήταν και μία πρωτιά για την Ελλάδα, καθώς είχαμε μία ομαδική επιτυχία για πρώτη φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα - είναι και αυτό πάρα πολύ σημαντικό.
Δ. ΔΙΑΘΕΣΟΠΟΥΛΟΣ: Το πρώτο μας χρυσό σε παγκόσμιο.
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Το πρώτο χρυσό.
Δ. ΔΙΑΘΕΣΟΠΟΥΛΟΣ: Σπάσαμε το ρόδι.
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Αυτό είναι σημαδιακό, δείχνει ότι και στον αθλητισμό, που και αυτός περνάει μια κρίση στην Ελλάδα, με διάφορους παραγοντισμούς, υπάρχει και αυτή η γνήσια προσπάθεια που κάνετε εσείς, στον αγώνα που δώσατε. Μπράβο σας, δώσατε το παράδειγμα και δίνετε το παράδειγμα και το κουράγιο για όλους στην Ελλάδα. Πρέπει να ήταν συγκλονιστική εμπειρία.
Δ. ΔΙΑΘΕΣΟΠΟΥΛΟΣ: Πρωτόγνωρη.
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πέστε μου κάτι για την εμπειρία σας, πώς ήταν; Καταρχήν, η φιλοξενία στην Κίνα πρέπει να ήταν καλή.
ΑΘΛΗΤΡΙΑ: Ήταν καλή.
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Μα αγαπούν την Ελλάδα στην Κίνα, έχουμε καλές σχέσεις με την Κίνα.
(?): Κάθε μέρα, είχαν πρωτοσέλιδα για τη χώρα μας.
ΑΘΛΗΤΡΙΑ: Όταν πας καλά, πάντα περνάς καλά. Όταν δεν πας καλά, τα πράγματα είναι λίγο περίεργα.
Δ. ΔΙΑΘΕΣΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρωθυπουργέ, θέλω να σας ευχαριστήσουμε για την ιδιαίτερη χαρά που μας δώσατε, να μας δεχτείτε σήμερα εδώ.
Αν και δεν είναι μίζερες στιγμές, είναι στιγμές ευφροσύνης και αγαλλίασης αυτές, θέλω απλά να επισημάνω πως, αυτή η επιτυχία των παιδιών, όπως μου είπατε κι εσείς και τους το μετέφερα αυτούσια, ότι πραγματικά νιώσατε περήφανος και εσείς, όπως και όλη η Ελλάδα, ότι δεν πρέπει να είναι μια συγκυριακή αθλητική επιτυχία που, όταν περάσουν λίγες μέρες, θα σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας.
Πρέπει να γίνει το όχημα και να το εκμεταλλευτούμε και εθνικά, και πολιτικά, και κοινωνικά. Γιατί είναι μια τεράστια επιτυχία και νομίζω πως δεν έχουμε και πολλές ευκαιρίες, σε αυτή τη φάση όπου βρισκόμαστε, την πάρα πολύ δύσκολη, να αναδεικνύεται η Ελλάδα πρώτη στον κόσμο, να δείχνει ότι έχει δυναμική, ότι έχει δυνάμεις και ότι μπορεί να πρωταγωνιστεί. Αυτή η Ελλάδα μπορεί να είναι ψηλά και να δίνει χαρά, όχι μόνο στους Έλληνες και στον ελληνικό αθλητισμό, αλλά και να διατρανώνει γενικότερα ότι η Ελλάδα είναι πάντοτε παρούσα και δυνατή και έχει να γράψει τη δική της ιστορία.
Πιστεύω ότι τα παιδιά, με την προσπάθειά τους, έδωσαν αυτό το μήνυμα και θα πρέπει να έχει συνέχεια αυτό το μήνυμα. Γιατί ξέρω την αγάπη σας για τον αθλητισμό και τη νεολαία. Και θέλω να πιστεύω ότι και εσείς το πιστεύετε, πως ο αθλητισμός είναι ο δεύτερος πυλώνας, μετά την παιδεία, για τη νεολαία. Πρέπει να δώσουμε βάρος στον αθλητισμό. Του χρόνου, έχουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έχουμε νέο κίνητρο.
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Καλή επιτυχία και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Δ. ΔΙΑΘΕΣΟΠΟΥΛΟΣ: Έχουμε νέο κίνητρο να αναδείξουμε και πάλι την Ελλάδα και να πούμε, «αυτή η χώρα είναι εδώ, παρούσα». Δεν είναι η χώρα της λοιδορίας και της υποβάθμισης. Είναι η χώρα, που μπορεί να πρωταγωνιστεί και να είναι πιο ψηλά από όλες.
Και όταν ακούσαμε τον εθνικό ύμνο και είδαμε τη σημαία στον ψηλότερο ιστό, πραγματικά, νιώσαμε υπερήφανοι. Όλα τα παιδιά δάκρυσαν, όπως και όλοι μας δακρύσαμε.
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ήσασταν όλοι συγκινημένοι, πράγματι.
Δ. ΔΙΑΘΕΣΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί αυτές τις δύσκολες στιγμές, έχουμε ανάγκη από τέτοιες τονωτικές ενέσεις. Το έχουμε πάρα πολύ ανάγκη. Και νομίζω πως τα παιδιά, με τις δικές τους δυνατότητες και τη δική τους παρουσία, συνέβαλαν σε αυτό, στο να δώσουν κουράγιο, να δείξουν εμπιστοσύνη και να δώσουν λίγη δύναμη στον Ελληνικό λαό, που ταλαιπωρείται αυτή την εποχή.
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Δείξατε ότι μπορούμε και πάλι να έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας και στις δυνατότητές μας.
Αν υπάρχει η προσπάθεια, αλλά και η ομαδική προσπάθεια, επίσης - και αυτό είναι πολύ σημαντικό, εξάλλου φάνηκε το ομαδικό πνεύμα που είχατε και έχετε - μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Και όπως πολύ σωστά είπες Δημήτρη μου, χρειάζεται μια συνέχεια, δηλαδή να μην είναι μια αναλαμπή αυτή, αλλά χρειάζεται η Πολιτεία να είναι κοντά στον αθλητισμό.
Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες και ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο χώρο, καθώς το πόλο είναι και παραδοσιακό μας άθλημα.
Δ. ΔΙΑΘΕΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν λείψαμε ποτέ από Ολυμπιάδα.
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πράγματι, αλλά και πολλά άλλα σπορ και αθλητικά γεγονότα, που έχουν σχέση με τη θάλασσα, με το νερό, είναι στη φύση μας - είναι δεύτερη φύση για εμάς, στην Ελλάδα. Και νομίζω ότι γι’ αυτό ακριβώς, μπορούμε να επενδύσουμε εδώ και να έχουμε και πολύ θετικά αποτελέσματα και, όπως είπες, όχι μόνο στον πρωταθλητισμό, αλλά και στην καθημερινή ζωή. Να γίνει μέρος της ζωής μας.
Δ. ΔΙΑΘΕΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ιδιαίτερα της νεολαίας.
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ακριβώς, αλλά και για όλους μας πια. Είναι ένα θέμα, το οποίο όλοι βλέπουμε ότι αποτελεί βασικό στοιχείο για την ευζωία και την ευτυχία του ανθρώπου.
Εσείς, μας δώσατε ιδιαίτερες στιγμές χαράς. Καλή συνέχεια. Πότε αρχίζετε ξανά, θα ξεκουραστείτε λίγο;
Δ. ΔΙΑΘΕΣΟΠΟΥΛΟΣ: Σεπτέμβριο πια, γιατί έχουμε πανευρωπαϊκό.
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ωραία.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης