Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

30.8.11

Αθήνα, 30 Αυγούστου 2011
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΒΕΕ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΓΙΩΡΓΟ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ




ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέσατε το θέμα του ΦΠΑ που ξεκινάει από την Πέμπτη κ. Πρόεδρε;
Δ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Θέσαμε το θέμα του ΦΠΑ, αλλά δυστυχώς σ’ αυτό το θέμα δεν υπήρξε ανταπόκριση από τον Υπουργό Οικονομικών.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι σας είπε;
Δ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Το θέμα αυτό έχει κλείσει για την κυβέρνηση..
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποιος σας το είπε αυτό;
Δ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Βενιζέλος. Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της αύξησης ΦΠΑ από 1η Σεπτεμβρίου, ο Πρωθυπουργός συγκατένευσε. Εξηγήσαμε στον κ. Πρωθυπουργό ότι μπορεί το κράτος να απέφυγε τη στάση πληρωμών με τη συμφωνία του Ιουλίου, αλλά η πραγματική οικονομία κατρακυλάει χωρίς φρένο σ’ έναν υφεσιακό κατήφορο και βρίσκεται μπρος στη στάση πληρωμών.
Αν δεν υπάρξει επενδυτική δραστηριότητα και σε μεγάλες επιχειρήσεις αλλά κυρίως στις μικρές επιχειρήσεις και στις πολύ μικρές επιχειρήσεις, ο κατήφορος δε θα σταματήσει. Πρέπει να επαναδραστηριοποιηθεί η βάση της πυραμίδας της ελληνικής οικονομίας και της ευρωπαϊκής, που είναι οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι σας είπε σ’ αυτό ο κ. Πρωθυπουργός;
Δ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Σ’ αυτό συμφώνησε?
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αλλά;
Δ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν υπάρχει «αλλά», συμφώνησε χωρίς «αλλά». Τώρα το τι θα γίνει για να γίνουν όλα αυτά τα οποία είπαμε, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για τη συνέργια στον τραπεζικό κλάδο ALPHA και EUROBANK το δικό σας σχόλιο, γιατί φαίνεται ότι δημιουργούνται προοπτικές ν’ ανοίξει η ρευστότητα.
Δ.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Θεωρούμε, όπως ειπώθηκε και στο τραπέζι, ότι δημιουργούνται προϋποθέσεις στον τραπεζικό κλάδο έτσι ώστε σ’ ένα διάστημα κάποιων μηνών, να μπορέσουν να ξανανοίξουν τα φτερά τους για δανεισμό από τις αγορές, και τότε θα εισρεύσει και περισσότερο χρήμα για δανειοδότηση και στήριξη της πραγματικής οικονομίας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης