Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.8.11

* Σχέδιο δράσης για το Κέντρο Αθήνας. 2ος Απολογισμός 21.06.2011 - 09.08.2011.

Αθήνα, 9 Αυγούστου 2011

Τις τελευταίες ημέρες το σύστημα παραπληροφόρησης της Συγγρού διέδιδε ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται σε διακοπές. Αντιμέτωποι με την πραγματικότητα του μεγάλου έργου της Κυβέρνησης, αλλά και με τις απερίγραπτες ευθύνες τους για όσα κληροδότησαν, προσπαθούν πάντα να αμαυρώσουν την εθνική προσπάθεια, να αρνηθούν κάθε πρόοδο, να προσποιηθούν ότι δεν βλέπουν την αλήθεια.


Μεταξύ των «επτά νάνων» της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, που όλο και περισσότερο μοιάζει με την Πολιτική Άνοιξη, ο κ. Μιχελάκης δικαίως κερδίζει τον τίτλο του «αιώνιου γκρινιάρη». Είναι, μαζί με τον αρχηγό του, οι «ιεραπόστολοι» της εθνικής μιζέριας, εκείνοι που επέλεξαν να γίνουν οι κήρυκες της εθνικής κατάθλιψης, επενδύοντας στην αποτυχία του Έθνους, ώστε να πάρουν μετά την εξουσία.
Απέναντι στα λόγια και στις πομφόλυγες της Νέας Δημοκρατίας, απέναντι στα ψεύδη, αντιπαραθέτουμε το έργο που συντελείται και προχωρά.
Ο πρώτος απολογισμός σε σχέση με τα αποτελέσματα εφαρμογής των αποφασισθέντων μέτρων για το κέντρο της Αθήνας δημοσιοποιήθηκε στις 20/6/2011. Έκτοτε, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης πραγματοποίησε στο Γραφείο του σειρά συνεργασιών και συσκέψεων με όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς, για το κέντρο της Αθήνας, οι οποίες ολοκληρώθηκαν σήμερα.
Ο δεύτερος απολογισμός αποδεικνύει με σαφήνεια και με συγκεκριμένα μετρήσιμα μεγέθη, την θετική πορεία υλοποίησης των μέτρων.
1. Συνεχής Αστυνόμευση: το κέντρο της Αθήνας γίνεται ασφαλέστερο. Μόνο τον μήνα Ιούλιο, διατέθηκαν 15.528 αστυνομικοί και 3.713 μέσα. Ελέχθησαν 51.967 άτομα και 2.297 οχήματα. Προσήχθησαν 23.936 άτομα και συνελήφθησαν 566. Έγιναν 1.713 πεζές περιπολίες. Από τις 20/6/2011 έως και 30/07/ 2011 από τη Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής συνελήφθησαν 1.779 αλλοδαποί για παράνομη είσοδο στην χώρα και απελάθηκαν 420, εκ των οποίων οι 118 μέσω του προγράμματος εθελοντικής επιστροφής.
2. Αποτελεσματικότερος συντονισμός Αστυνομίας, Δήμου, Περιφέρειας και Σ.Δ.Ο.Ε.: Πραγματοποιήθηκαν σε εγκαταλελειμμένα-παλαιά κτίρια όπου διαμένει μεγάλος αριθμός αλλοδαπών, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού και με την συμμετοχή αστυνομικών, υπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων, της Περιφέρειας Αττικής και του Σ.Δ.Ο.Ε., 7 επιχειρήσεις. κατά τις οποίες ελέχθησαν 24 κτίρια και προσήχθησαν 242 αλλοδαποί στη Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής. Συγκροτήθηκαν, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων 934 μικτά κλιμάκια, από τα οποία κατασχέθηκαν συνολικά 94.881 είδη παραεμπορίου. Πραγματοποιήθηκαν για τον εντοπισμό αποθηκών-πηγών τροφοδοσίας προϊόντων παραεμπορίου 5 επιχειρήσεις και ελέχθησαν 7 αποθήκες, στις οποίες ανευρέθηκαν μεγάλες ποσότητες απομιμητικών προϊόντων.
3. Ο Ο.ΚΑ.ΝΑ. στα νοσοκομεία ? διαλύουμε τις «πιάτσες»: Περισσότερα από 10 δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα στο λεκανοπέδιο Αττικής, καθώς και άλλα στην περιφέρεια βρίσκονται σε ετοιμότητα να υποδεχθούν τις θεραπευτικές μονάδες φαρμακευτικής υποστήριξης του Ο.ΚΑ.ΝΑ. μέσα στο φθινόπωρο.
4. Προστασία της δημόσιας υγείας: δουλειά στο δρόμο ? όχι από τα γραφεία: Από τις 9 Ιουνίου 2011 λειτουργούν σε καθημερινή βάση δύο Κινητές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής οι οποίες βρίσκονται σε δύο κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας (πλατεία Βικτωρίας και Σταθμό Λαρίσης). Μέσω των Κινητών Μονάδων Προληπτικής Ιατρικής του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. υλοποιείται η άμεση παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (μετανάστες, αστέγους, παράνομα εκδιδόμενα άτομα, χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών), ώστε να υπάρξει έλεγχος της υγείας τους, καταγραφή του ιατρικού ιστορικού, των ασθενειών, καθώς και άλλων στοιχείων των μεταναστών.
5. Παρεμβάσεις στην απασχόληση: καταπολέμηση της «μαύρης εργασίας»: Το Προεδρικό Διάταγμα για την πρόσβαση στην αγορά εργασίας των μεταναστών, που λαμβάνουν καθεστώς αναβολής απομάκρυνσης από τη χώρα, ολοκληρώνεται. Προχωρά η εφαρμογή του «εργοσήμου» από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία και ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 52/2009 σχετικά με τις κυρώσεις για την «μαύρη εργασία» των παρανόμως διαμενόντων αλλοδαπών από την αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Θεσπίζονται αυστηρά πρόστιμα στους εργοδότες που απασχολούν παράνομα διαμένοντες μετανάστες. Υπό σχεδιασμό από τις αρμόδιες υπηρεσίες ή στο στάδιο αξιολόγησης των προτάσεων βρίσκονται τα προγράμματα (α) κοινωφελούς χαρακτήρα σε τοπικό επίπεδο, (β) κατάρτισης ανέργων σε πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης και (γ) στήριξης της απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο.
6. Αθήνα: πόλη πολιτισμού και τουρισμού: Εγκρίθηκαν από το Κ.Α.Σ. και είναι σε εξέλιξη τα έργα ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου και ενοποίησης της Ακαδημίας Πλάτωνος. Τα έργα περιλαμβάνουν: (α) Ανάδειξη και συντήρηση αρχιτεκτονικών καταλοίπων Παλαίστρας στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος, (β) Αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος, (γ) Εκπόνηση μελέτης για την ανέγερση Αρχαιολογικού Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών στην Ακαδημία Πλάτωνος και (δ) Ενοποίηση τμημάτων του Αρχαιολογικού Χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος. Μέσα στα πλαίσιο του προγράμματος ?Athens Every Week? (Αθήνα Κάθε Εβδομάδα) με στόχο την προώθηση της Αθήνας ως κορυφαίου μητροπολιτικού προορισμού, εγκαινιάστηκε στις 13 Ιουλίου το ?1o Athens Open Air Film Festival?- Φεστιβάλ Θερινού κινηματογράφου στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας.
7. Αθήνα: πόλη που σέβεται την ιστορία της: Μέσα στο πλαίσιο των αστικών αναπλάσεων του Υπουργείου Πολιτισμού ξεκίνησαν τα έργα αποκατάστασης του Καθολικού Ναού της Αθήνας, στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Ομήρου, και εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. η αποκατάσταση του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου.
8. Αθήνα: δράσεις για την ανάπλαση περιοχών. Παρελήφθη στις 4 Αυγούστου 2011 από το Υ.Π.Ε.Κ.Α. κτίριο στο οποίο θα στεγαστεί το Κέντρο Στήριξης Αστικής Συμμετοχής. Εντάχθηκε στο Π.Ε.Π. Αττικής η μελέτη του έργου της Πλατείας Θεάτρου. Ακολουθεί η εκπόνηση της μελέτης, η οποία θα διαρκέσει τρεις μήνες. Υποβλήθηκαν προτάσεις στο Πράσινο Ταμείο για την χρηματοδότηση των δράσεων: (α) Με Πρόνοια για την Ομόνοια, (β) το Κέντρο Σ.Α.Σ., (γ) Φοιτητικοί Ξενώνες στην Ομόνοια, (δ) Αστικοί Κήποι στον λόφο Στρέφη, και (ε) Χρηματοδότηση 2 μελετών και έργων ΑθήναΧ4 .
9. Προώθηση πολιτικών για την ένταξη των νόμιμων μεταναστών στην ελληνική κοινωνία: Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών, υλοποιήθηκε το Έργο «Υποστήριξη της λειτουργίας των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών», με κεντρικό άξονα την ενεργή συμμετοχή των υπηκόων τρίτων χωρών στη δημόσια ζωή, διασφαλίζοντας βασικές πολιτικές ελευθερίες και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα περί ισότητας και αλληλεγγύης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Συμβούλιο 'Ενταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων, το οποίο έχει συνεδριάσει δύο φορές έως σήμερα.
10. Πολιτικές για την επιστροφή των παράνομων μεταναστών στις πατρίδες τους: Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει προβεί σε ενίσχυση των επαφών με διπλωματικές αρχές στην Αθήνα των χωρών προέλευσης παρανόμων μεταναστών και διερεύνηση της δυνατότητας επιτάχυνσης της αναγνώρισης των υπηκόων τους που συλλαμβάνονται προς απέλαση, καθώς και έκδοση του σχετικού τίτλου. Αξιοποίηση, από το Υπουργείο Εξωτερικών, των διαθέσιμων διπλωματικών πληροφοριών για χώρες προέλευσης παράνομα εισερχομένων αλλοδαπών, με σκοπό να διαπιστωθεί εάν η πολιτική κατάσταση των χωρών αυτών ενδεχομένως να δικαιολογεί δικαίωμα διεθνούς προστασίας ή ότι η επιστροφή των αλλοδαπών σε αυτές δεν είναι άμεσα εφικτή. Τα αποτελέσματα των ενεργειών αξιολογούνται και συντάσσεται ήδη σχετική έκθεση.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης